URL is copied to your clipboard.

DNA resultaten uploaden naar MyHeritage: Waarom het de moeite waard is

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

DNA resultaten uploaden naar MyHeritage: Waarom het de moeite waard is

U kunt DNA-resultaten van andere aanbieders uploaden naar MyHeritage en profiteren van toegang tot alle DNA-functies – zonder dat u daarvoor een MyHeritage DNA-kit hoeft aan te schaffen.

Ook als als u of een van uw familieleden een DNA-test hebben gedaan bij een andere aanbieder is het een goed idee om de resultaten te uploaden naar uw MyHeritage account. Dit is waarom:

Het is gratis

MyHeritage is een van de weinige DNA-matchdatabanken waarbij u uw ruwe DNA-gegevens gratis kunt uploaden. Dus u hebt echt niets te verliezen! Wanneer u uw data uploadt, krijgt u gratis toegang tot uw lijst van DNA-matches op MyHeritage en kunt u gratis contact opnemen met uw matches.

Als u geen betaald MyHeritage abonnement hebt, zult u de een eenmalige vergoeding moeten betalen om toegang te krijgen tot de geavanceerde DNA-functies, zoals de Etniciteitsschatting en de Chromosomenbrowser. Als u wel een abonnement hebt dan krijgt u zonder extra kosten toegang tot al deze functies.

Het is snel

Het afnemen van een DNA-test kan veel wachttijd met zich meebrengen: wachten op de kit, wachten tot het lab de kit heeft ontvangen, wachten tot het lab uw monster heeft verwerkt, enzovoort. Als u al dat wachten al eens hebt gedaan, dan is er geen reden om het allemaal nog eens over te doen.

Wanneer u uw onbewerkte DNA-gegevens uploadt naar MyHeritage, worden uw matches en etniciteitsresultaten binnen een paar dagen berekend – vaak zelfs binnen 24 uur.

Het helpt om het net breder uit te werpen

Zelfs als u waardevolle informatie hebt gevonden in andere DNA-databanken, is er altijd meer te leren. Veel geadopteerden die op zoek zijn naar hun biologische families, hebben zonder succes bij andere aanbieders getest en toen zij hun resultaten naar MyHeritage uploadden, vonden zij direct naar wie ze op zoek waren.

MyHeritage is de toonaangevende DNA-matchingdienst in Europa, en ons bereik is wereldwijd. Ons platform is beschikbaar in 42 talen – meer dan enige andere DNA-testdienst.

Het kan de hoeveelheid gegevens waarmee je werkt, vergroten

De kans is groot dat iemand in uw familie in het verleden een DNA-test heeft gedaan. Als zij met MyHeritage hebben getest, zult u hen waarschijnlijk al terugvinden in uw DNA-matches, en u kunt die informatie gebruiken om aanwijzingen te extrapoleren over hoe andere DNA-matches aan u verwant zouden kunnen zijn.

Sommige mensen hebben misschien bij andere aanbieders getest. Maar dankzij de MyHeritage DNA-functie, kunt u nog steeds ten volle profiteren van hun gegevens om u te helpen met uw onderzoek. Vraag hen gewoon om hun onbewerkte DNA-resultaten te downloaden van de website waar zij getest hebben en stuur deze naar u op. Vervolgens kunt u die resultaten uploaden naar uw account op MyHeritage en hun DNA-kits beheren.

Zo kunt u profiteren van andere unieke MyHeritage functies

MyHeritage heeft zoveel meer te bieden dan alleen een lijst van DNA-matches. Onze geavanceerde DNA-functies, zoals Theory of Family Relativity™, Autoclusters en de Chromosomenbrowser kunnen u helpen uit te vinden hoe uw matches aan u verwant zijn. De integratie met het stamboomplatform maakt het mogelijk om ook veel meer te weten te komen over de voorouders die u gemeen hebt.

Het kan DNA match-resultaten van hogere kwaliteit opleveren 

DNA-testdiensten analyseren niet uw volledige genoom. 99,9% van het menselijk DNA is identiek, dus het heeft weinig zin om die gegevens te analyseren. De resterende 0,1% bevat ook heel veel informatie en niet alles daarvan is nuttig of nodig om DNA-matches, etniciteitsschattingen of gezondheidsrapporten te bepalen. Daarom onderzoeken de meeste DNA-testdiensten slechts een deel van de resterende 0,1% – en welke SNP’s (genetische markers) zij precies analyseren kan per aanbieder verschillen.

Daarom kunnen de MyHeritage DNA-resultaten informatie bevatten die resultaten van een andere aanbieder niet bevatten, en vice versa. Dat betekent dat als u bij meerdere aanbieders hebt getest en al uw resultaten naar MyHeritage uploadt, de database een completer beeld van uw genoom zal geven en in staat zal zijn om DNA-matches van hogere kwaliteit te produceren.

De beperkingen van geüploade DNA resultaten

Dit alles gezegd hebbende, als u nog geen DNA-test hebt aangeschaft en nog steeds uw opties aan het afwegen bent, zijn er nog steeds enkele voordelen aan het testen specifiek bij MyHeritage DNA:

  • Testen met MyHeritage DNA geeft toegang tot uw Etniciteitsschatting zonder extra kosten en zonder dat je een betaald abonnement hoeft te nemen.
  • De gezondheidsupgrade is alleen beschikbaar voor klanten van MyHeritage DNA. Gezondheidsrapporten kunnen niet worden gegenereerd op basis van onbewerkte DNA-resultaten van andere bedrijven, dus als u nog geen MyHeritage DNA-test hebt gedaan en gezondheidsrapporten wilt ontvangen, zult u een MyHeritage DNA Gezondheidskit moeten aanschaffen.
  • Er kunnen in de toekomst extra functies worden toegevoegd waarvoor de voor MyHeritage DNA specifieke materialen nodig zijn.

Hoe werkt het uploaden van ruwe DNA data naar MyHeritage

Om uw DNA-testresultaten te uploaden naar MyHeritage, volg de instructies in dit artikel.

 

URL is copied to your clipboard.