URL is copied to your clipboard.

Contact opnemen met andere gebruikers van MyHeritage: tips & trucs

Contact opnemen met andere gebruikers van MyHeritage: tips & trucs

Een van de belangrijkste doelen van MyHeritage is om je in contact te brengen met nieuwe familieleden. Het is prachtig om de familiekring waarmee je in contact staat uit te breiden, maar het kan ook bijzonder nuttig zijn voor genealogisch onderzoek – vooral als het familielid waarmee je contact hebt zelf een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek heeft gedaan en misschien de lege plekken in je stamboom kan opvullen.

Je kunt contact opnemen met andere MyHeritage-leden via ons native messaging systeem. MyHeritage geeft de e-mailadressen of andere contactgegevens van de leden niet weer om hun privacy en veiligheid te waarborgen. Standaard stuurt het berichtensysteem een e-mail alert naar een gebruiker die een bericht ontvangt, dus zelfs als ze niet regelmatig hun MyHeritage inbox controleren, zien ze waarschijnlijk nog steeds dat ze een bericht van je hebben ontvangen.

Als je eenmaal contact hebt gemaakt met de gebruiker en dat goed voelt, kan het makkelijker zijn om je persoonlijke e-mail of telefoonnummer te delen en van daaruit het gesprek voort te zetten.

Hoe kun je contact opnemen met een andere MyHeritage gebruiker

Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met een andere MyHeritage gebruiker, afhankelijk van de context. Enkele voorbeelden van omstandigheden die je ertoe kunnen aanzetten om contact op te nemen met een andere MyHeritage gebruiker:

  • Je hebt een Smart Match™ ontvangen met een individu in de stamboom van die gebruiker
  • De gebruiker, of iemand van wie de kit door die gebruiker wordt beheerd, heeft een DNA-match.
  • Je hebt een andere gebruiker gevonden die dezelfde voorouder heeft gezocht via SearchConnect™.

In elk van deze gevallen zie je een optie om contact op te nemen met de eigenaar van de site of de persoon die de DNA-kit beheert. Als je bijvoorbeeld contact wilt opnemen met iemand via een Smart Match™:

Uit je lijst met DNA-matches:

Als je op de knop “Contact” of de link klikt, kom je in je MyHeritage-inbox terecht, waar je je bericht kunt schrijven en versturen.

Wanneer je de site van een andere gebruiker bezoekt en geen lid bent, verschijnt er bovenin het scherm een bericht waarin je gevraagd wordt een lidmaatschap aan te vragen voor de site. Als je op “Lidmaatschap aanvragen” klikt, verschijnt er een dialoogvenster waarin je je reden voor het aanvragen van een lidmaatschap kunt aangeven voordat je de aanvraag verstuurt. Wij raden aan een reden op te geven, met behulp van de onderstaande tips.

Tips om de kans te vergroten dat de gebruiker reageert 

Tegenwoordig is er zoveel concurrentie om onze aandacht. We worden voortdurend gebombardeerd met berichten en e-mails. Het kan een uitdaging zijn om de ontvanger van je bericht prioriteit te laten geven. Er zijn een paar redenen waarom een gebruiker niet kan reageren:

  • Ze hebben hun e-mailwaarschuwingen uitgeschakeld en controleren hun MyHeritage-inbox niet regelmatig.
  • Ze negeerden de e-mailwaarschuwing die hen op de hoogte bracht van je bericht.
  • Ze lazen je bericht, maar begrepen niet waarom je contact met hen opnam of waarom of hoe ze moesten reageren.

Aan de eerste 2 gevallen is niet veel te doen, maar je kunt de derde situatie voorkomen door de tijd te nemen om een goed opgesteld eerste bericht te schrijven.

Als je de kans op een antwoord wilt vergroten, stellen we voor om een beknopt en to-the-point onderwerp te schrijven, en de volgende formule te gebruiken:

  1. Introduceer jezelf
  2. Geef de ontvanger enige context
  3. Manage de verwachtingen

Als je gewoon iets zegt in de trant van “Ik zie dat we een 0,6% DNA overeenkomst hebben, en wil ik graag met je praten”, dan krijg je waarschijnlijk geen antwoord. De ontvanger zou heel goed 5.000 DNA-matches kunnen hebben die 0,6% van je DNA delen, dus in feite ben je gewoon een vreemde op het internet en ze hebben geen bijzondere stimulans om met je te praten. Als je een specifieker doel aangeeft bij het contact en duidelijk maakt welke informatie je van hen wilt hebben, dan zijn ze eerder geneigd om mee te werken.

Verwachtingen managen betekent de gebruiker helpen begrijpen wat je van hem of haar verwacht en wat hij of zij van jou kan verwachten. Goede vragen stellen is de sleutel: hoe specifieker, hoe beter. “Ik wil graag wat informatie over je familie” is te algemeen – de ontvanger weet niet hoe hij of zij moet antwoorden. “Wanneer immigreerde je voorouder met de achternaam Johnson naar de VS, en waar kwam hij vandaan?” of “De voorouderlijke familienamen die ik onderzoek zijn Johnson, Owens, en Patterson. Heb je voorouders met die achternamen?” zijn veel betere vragen.

Hieronder hebben we enkele praktische voorbeelden van berichten aan andere gebruikers van MyHeritage die meer kans maken om een antwoord te krijgen.

Voorbeeld 1: Lidmaatschap van de site aanvragen

Hoi John,

Mijn naam is Mary Stevens en ik woon in Chicago. Ik heb een Smart Match™ ontvangen met jouw stamboom voor mijn moeder’s oudoom Stan Owens, en ik heb gemerkt dat er in jouw stamboom personen staan waarover ik geen informatie heb. Ik zou graag lid worden van je site zodat ik meer details kan bekijken. Ik heb je uitgenodigd om ook lid te worden van mijn site.

Bedankt,

Mary

Voorbeeld 2: Contact opnemen met een gebruiker via a SearchConnect™

Onderwerp: Onderzoek naar Stan Owens

Hoi John,

Mijn naam is Mary Stevens en ik woon in Chicago. Via SearchConnect™ heb ik gemerkt dat jij en ik onderzoek doen naar dezelfde voorouder, mijn moeder’s oudoom Stan Owens. Ik zou graag willen weten op welke manier jij verwant bent aan Stan. Misschien kunnen we informatie uitwisselen en de gaten in elkaars onderzoek opvullen.

Ik kijk uit naar je antwoord,

Mary

Voorbeeld 3: Contact opnemen met een DNA match

Subject: DNA Match zoekt info over Stan Owens

Hoi John,

Mijn naam is Mary Stevens en ik woon in Chicago. Ik zie dat we een DNA match zijn op het niveau van 1e tot 3e neven en AutoClusters plaatst je in een cluster met verschillende individuen aan mijn moeders kant. Ik heb geprobeerd om meer informatie te vinden over een voorouder uit die tak van de familie, mijn oudoom Stan Owens. Heb je informatie over Stan? Enig idee hoe we verwant kunnen zijn? Mijn overgrootmoeder heette Emma Patterson (geboren Owens), en ze emigreerde uit Engeland in 1883.

Bij voorbaat dank voor je antwoord,

Mary

URL is copied to your clipboard.