URL is copied to your clipboard.

Achternamen op MyHeritage

Achternamen op MyHeritage

Achternamen zijn in elke cultuur verschillend en kunnen soms veranderen als gevolg van maatschappelijke verschuivingen. Om het overzichtelijk te houden is het systeem van MyHeritage geoptimaliseerd voor de meest voorkomende manieren om een achternaam te schrijven, maar biedt het gebruikers ook de mogelijkheid om de achternaam aan te passen aan plaatselijke of individuele gewoonten.

Als er bijvoorbeeld geen achternaam is voor een vrouw die gehuwd is, vult MyHeritage standaard de naam van haar man in. Je kunt deze instelling uitschakelen als vrouwen in jouw familie over het algemeen niet de achternaam van hun man aannemen nadat ze trouwen (bijvoorbeeld in Spanje, Chili of IJsland). Om dit te doen, klik je op uw naam op de gebruikersstrook bovenaan het scherm en selecteer je “Site instellingen”. Selecteer vervolgens de instellingen-pagina “Genealogie” en verwijder het vinkje bij de laatste optie in het gedeelte “Namen van getrouwde vrouwen.”

In hetzelfde gedeelte kun je kiezen hoe je de achternamen van gehuwde vrouwen op je familiesite wilt weergeven. Je kunt ervoor kiezen om alleen de trouwnaam weer te geven, alleen de meisjesnaam, de trouwnaam met de meisjesnaam tussen haakjes, of de meisjesnaam met de trouwnaam tussen haakjes.

Als een man in je familie de achternaam van zijn vrouw heeft aangenomen of heeft veranderd in een gezamenlijke achternaam, dan kun je ofwel de nieuwe achternaam toevoegen aan het veld “Achternaam” in hun profiel, ofwel hun vorige achternaam wijzigen naar de huidige achternaam en de vorige naam toevoegen in het veld “Former Name” (die je kunt openen door te klikken op “Bewerken” op de profielkaart, dan “Meer bewerken” in het venster “Snel bewerken”, en dan “Aanvullende namen” in het gedeelte “Essentials”). Om volledig duidelijk te maken wanneer en waarom de achternaam werd gewijzigd, kun je een “Naam veranderen” toevoegen in het gedeelte  “Alle feiten” van zijn profiel, onder de categorie “Persoonlijke geschiedenis.”

URL is copied to your clipboard.