URL is copied to your clipboard.

Vermaak met familiestatistieken

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Vermaak met familiestatistieken

De Family Statistics-functie op MyHeritage biedt een nieuwe en unieke manier om de geschiedenis van je familie te bekijken. Het geeft een fascinerend inkijkjes in de trends in je familie: hoe oud iemand gemiddeld wordt, de leeftijd van de kinderen, huwelijken en echtscheidingen, migratiepatronen en meer.

Wil je jouw familie in een nieuw licht zien? Ga met de muis naar het tabblad “Home” in de navigatiebalk van de MyHeritage-website en selecteer “Family Statistics.”

Overzicht

Op de “Overview” pagina zie je drie taartdiagrammen die een overzicht geven van de geslachten van de familieleden, hoeveel familieleden er leven vs. hoeveel overledenen en welke relatiestatussen er zijn.

Daaronder vind je woordwolken die de meest voorkomende namen in je familie laten zien: veelvoorkomende achternamen, veelvoorkomende voornamen voor mannen en veelvoorkomende voornamen voor vrouwen. Hoe vaker de naam voorkomt, hoe groter deze zal zijn in de woordwolk.

Plaatsen

Op de pagina Plaatsen vind je drie kaarten: één die de landen laat zien waar je familieleden zijn geboren, één die laat zien waar ze zijn gestorven en één die laat zien waar ze hebben gewoond. Deze kaarten schetsen een interessant beeld van de migratiepatronen van je familie. Je kunt onder de kaart een specifiek continent selecteren om dat continent in detail te bekijken.

Voor een nog interessanter overzicht van de plaatsen waar je voorouders woonden, bekijk je PedigreeMap™: een interactieve kaart die weergeeft waar belangrijke gebeurtenissen in je familie plaatsvonden, die je kunt filteren op land of op persoon. Deze vind je onder “More” in het tabblad Stamboom in de navigatiebalk.

Leeftijden

Op de pagina “Ages” zie je een grafiek die de leeftijdsverdeling tussen de leden van je laat zien, naast de oudste en jongste levende leden van jouw familie. Als je op “Top 10” klikt, zie je de top 10 van de mannen en vrouwen in elke categorie.

Hieronder vind je de gemiddelde levensverwachting onder de mannen en vrouwen in je gezin, en een grafiek die de verdeling van de levensduur weergeeft. Je vindt ook de mensen in je stamboom die het langst geleefd hebben, naast de mensen met de kortste levensduur (als je deze laatste grafiek niet wilt weergeven, kun je deze altijd verbergen door op de X in de rechterbovenhoek te klikken).

Geboorten

Op deze pagina vind je een grafiek die aangeeft hoeveel mensen in je familie zijn geboren in elke maand van het jaar en tijdens elk sterrenbeeld! Je vindt er ook de percentages van de familieleden die in elke eeuw en elk decennium van de 20e en 21e eeuw zijn geboren.

Huwelijken

Op de pagina Huwelijk kom je fascinerende statistieken tegen over de huwelijken in je familie. Op de bovenste rij zie je het gemiddelde aantal huwelijken tussen mannen en vrouwen in je familie, die het vaakst getrouwd waren, en wanneer mensen in je familie getrouwd waren. (Als je de middelste grafiek niet wilt weergeven, kun je deze verbergen door op de X in de rechterbovenhoek te klikken).

In de tweede rij zie je de gemiddelde leeftijd van bruiloften in je familie, en wie er op de jongste en oudste leeftijd getrouwd is.

In de derde rij ontdek je hoe lang de huwelijken in je familie duren, wie de langste huwelijken had en wie de kortste. (Je kunt dit laatste verbergen door op de X in de rechterbovenhoek te klikken als je het liever niet ziet).

Op de onderste rij vind je het gemiddelde leeftijdsverschil tussen de echtgenoten in je gezin, evenals de gezinsleden met de grootste leeftijdsverschillen tussen partners.

Kinderen

Op de pagina Kinderen zie je het gemiddelde aantal kinderen per kerngezin, welke familie de meeste kinderen had en welke mensen (mannen en vrouwen) de meeste kinderen hadden.

In de volgende rij zie je de gemiddelde leeftijd waarop jouw familieleden kinderen kregen, en wie de oudste en jongste uit je familie was die een kind kregen.

In de derde rij vind je het gemiddelde leeftijdsverschil tussen broers en zussen, en de broers en zussen in je familie met de grootste en kleinste leeftijdsverschillen.

Echtscheidingen

Op de pagina Echtscheiding kom je te weten hoeveel echtscheidingen er in je familie hebben plaatsgevonden, welke van je familieleden het meest zijn gescheiden en wie het langst in een echtscheiding heeft gezeten.

In de tweede rij vind je de gemiddelde leeftijd van je familieleden die zijn gescheiden, en de oudste en jongste familieleden die zijn gescheiden.

Als je geen van deze statistieken wilt zien, kun je op de X in de rechterbovenhoek van een van de grafieken klikken.

Wat kun je leren

Deze statistieken kunnen je veel leren over je familie. Zit een lang leven in je genen? Zijn sterke, lange huwelijken gebruikelijk in jouw familie, of waren er veel echtscheidingen? Is er een onevenredig groot aantal steenbokken? Dit alles kan inzicht geven – soms serieus, soms grappig – in het leven van je voorouders en je helpen om meer te begrijpen over wie je nu bent.

URL is copied to your clipboard.