URL is copied to your clipboard.

Hoe je familie-evenementen bijhoudt met MyHeritage

Hoe je familie-evenementen bijhoudt met MyHeritage

Familie-evenementen zijn een uitstekende gelegenheid om in contact te blijven met je familie en de banden te onderhouden. Wie is er niet ontroerd en dankbaar als iemand de tijd neemt om hem of haar een gelukkige verjaardag of jubileum te wensen, of om medeleven en steun te betuigen op de sterfdag van een geliefde?

Mensen in contact brengen met hun familie en de band versterken is bij MyHeritage onze #1 missie. Daarom bieden we onze gebruikers een gratis familiekalender aan waarmee je alle belangrijke gebeurtenissen in je familie kunt bijhouden. Met de kalender kun je heel makkelijk en op tijd de felicitaties versturen – of zelf een feest of bijeenkomst organiseren.

Toegang tot je kalender met familiegebeurtenissen

MyHeritage importeert automatisch familiegebeurtenissen naar de kalender als je een geboortedatum of verjaardag toevoegt aan een profiel in je boom.

De volgende aankomende familie-evenementen staan op de rechter zijbalk van de homepage van je familiesite. Om al je familiegebeurtenissen te bekijken, ga je met je cursor over het tabblad “Home” in de navigatiebalk en selecteer je “Family events”.

 

Daar vind je in chronologische volgorde een lijst van aankomende familie-evenementen. Je kunt ook een maand- of jaarkalender weergeven door boven de lijst met evenementen op “Month” of “Year” te klikken. Als je op zoek bent naar een specifieke gebeurtenis, kun je gebruik maken van het zoekvak bovenaan het scherm.

Standaard geeft de familiekalender alleen gebeurtenissen weer voor naaste familieleden (tot de 3e lijn). Als je de kalendergebeurtenissen voor alle familieleden in je boom wilt weergeven dan klik je op het uitklapmenu met “Events in close family” boven de lijst met gebeurtenissen en selecteer je “All events.”

Een gebeurtenis toevoegen

Als er een familiegebeurtenis is die je aan de kalender wilt toevoegen dan kun je dat doen door te klikken op de “Post an event” knop bovenaan de pagina. Voer de titel, de datum, de plaats en de beschrijving van het evenement in en klik vervolgens op “Post it”.

Je kunt deze functie gebruiken om evenementen die geen verjaardagen of jubilea zijn toe te voegen, en om feesten, borrels en familiereünies te plannen. Het evenement zal op de kalender van je site verschijnen, en als er een e-mailherinnering voor familiegebeurtenissen is ingeschakeld, zullen je familieleden via e-mail op de hoogte worden gebracht van het evenement. (Hieronder vind je meer informatie over e-mailherinneringen).

Een groet sturen

MyHeritage biedt de mogelijkheid om je familielid naar aanleiding van het evenement een groet te sturen. Je kunt naar U kunt toegang krijgen tot deze functie door te klikken op “Send [Name] a greeting” te klikken waar het evenement wordt weergegeven – op de zijbalk van de homepage, op hun profiel, of door je cursor over de naam op de evenementenkalender te laten gaan.

Op de pagina “Send a greeting” kun je het e-mailadres en een bericht van het familielid invoeren en vervolgens op “Send greeting” klikken. Op de dag van het evenement wordt je groet op de site van je familie geplaatst en naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd.

Je kunt ook een verjaardagsfeestje plannen, de verjaardag toevoegen aan je Outlook-kalender, het evenement in je familiekalender bekijken of het evenement van deze pagina verwijderen.

Herinnering voor familiegebeurtenissen

De leden van de site ontvangen standaard periodieke e-mails om hen te herinneren aan komende familie-evenementen. Je kunt deze reminders uitschakelen of aanpassen door op je naam te klikken op de gebruikersstrook helemaal bovenin het scherm, door “Site settings” te selecteren, vervolgens “My preferences” te selecteren en dan naar beneden te scrollen naar het gedeelte “Family event reminders.”

Wanneer het vakje naast “Send site reminders about family events” is aangevinkt, worden de reminders ingeschakeld. Je kunt ook kiezen van welke evenementen je de reminder e-mails wilt ontvangen, en of de reminders via e-mail of sms wilt ontvangen. Klik op “Save” als je klaar bent met het wijzigen van je instellingen.

De e-mailreminders bevatten een link naar de “Send a greeting” functie op MyHeritage.

Extra kalendar instellingen

In hetzelfde “Settings” gedeelte kun je bij extra kalenderinstellingen door te klikken op “Calendar” op de strook onder het kopje “Settings.”

Op deze pagina kun je kiezen welke gebeurtenissen je uit je stamboom wilt importeren en voor welke personen (bijv. levende of overleden).

Vergeet niet op “Save” te klikken als je klaar bent met het wijzigen van je instellingen.

URL is copied to your clipboard.