URL is copied to your clipboard.

Hoe creëer je jouw stamboom op MyHeritage?

Hoe creëer je jouw stamboom op MyHeritage?

Het is niet alleen leuk en makkelijk om je eigen stamboom op MyHeritage te creëren – het geeft ook erg veel voldoening. Met behulp van technologieën als Record Matching, Smart Matching™ en Instant Discoveries™ zal je heel wat bijzondere informatie ontdekken over je voorouders en voeg je in luttele ogenblikken ontzettend veel informatie aan je stamboom toe.

Zo ga je van start:

Starten vanaf het begin 

Wanneer je een MyHeritage account aanmaakt, zal je gevraagd worden je geslacht, naam, e-mailadres en geboortejaar in te geven, alsook de naam van elk van je ouders. Klik op ‘Begin hier’. Daarna zal je gevraagd worden de namen en geboortejaren in te geven van je grootouders.

Zodra die 7 personen – de ‘magische 7’- aan je stamboom zijn toegevoegd, is het mogelijk dat MyHeritage al bepaalde info begint te ontdekken en suggesties aanbrengt. Indien er een groen Smart Match™ icoon of bruin Record Match icoon op een van de profielkaarten verschijnt, heeft MyHeritage een mogelijke match gevonden. Die kan je vervolgens bekijken en bevestigen om bijkomende informatie te bekomen. Hoe meer informatie je toevoegt, hoe meer matches rondom jou MyHeritage zal ontdekken.

Een GEDCOM uploaden

Als je al in het verleden een stamboom hebt gecreëerd via een andere genealogie software, kan je jouw bestaande stamboom via MyHeritage uploaden als een GEDCOM file. Dat kan tijdens het inschrijvingsproces door op de knop “Stamboom invoeren (GEDCOM)” te klikken op de registratiepagina. Heb je al een account, klik dan op “GEDCOM invoeren” onder het tabblad “Stamboom” in de navigatiebalk.

Instant Discoveries™

Af en toe zal MyHeritage een Smart Match™ ontdekken die een volledig nieuwe tak aan je stamboom, of foto’s of nieuwe personen binnen je stamboom kan toevoegen. Dat noemen we een Instant Discovery™. Die Instant Discoveries™ kan je terugvinden onder het tabblad ‘Discoveries’ in de navigatiebalk op de website. Ook zal je telkens een melding via e-mail ontvangen wanneer MyHeritage een Instant Discovery™ voor je heeft gevonden. Zodra je de match hebt goedgekeurd, zal je met één enkele klik meerdere personen en/of foto’s of familieleden aan je stamboom kunnen toevoegen.

Zo zal Instant Discoveries™ haast moeiteloos jouw stamboom verder uitbouwen!

Hoe abonnementen een boost kunnen geven aan onderzoek naar familiegeschiedenis

Een stamboom creëren, een GEDCOM invoeren, en Smart Matches™ en Record Matches ontvangen en goedkeuren, is helemaal gratis op MyHeritage. Ook krijg je één gratis Instant Discovery™.

Om Smart Matches™ goed te keuren en de bijbehorende informatie aan je stamboom toe te voegen, heb je echter een Premium, PremiumPlus of Complete lidmaatschap nodig. Daarbij ontvangen leden met een PremiumPlus en Complete lidmaatschap een onbeperkt aantal Instant Discoveries™.

Om Record Matches goed te keuren, of de originele scans van documenten te bekijken en er de bijbehorende informatie van aan je stamboom toe te voegen, is een Data- of Compleet abonnement nodig.

URL is copied to your clipboard.