URL is copied to your clipboard.

Maak een vliegende start met uw onderzoek naar de Volkstelling van 1950 met Census Helper™

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Maak een vliegende start met uw onderzoek naar de Volkstelling van 1950 met Census Helper™

Net op tijd voor de gedenkwaardige release van de Amerikaanse volkstelling van 1950 in april 2022, heeft MyHeritage een nieuwe functie gelanceerd die is ontworpen om uw volkstellingsonderzoek eenvoudiger te maken: de Census Helper™. De Census Helper™ scant uw stamboom, genereert automatisch een gedetailleerde lijst van de mensen in uw stamboom die hoogstwaarschijnlijk voorkomen in de volkstelling waarin u geïnteresseerd bent, en stelt u in staat om elke persoon met één klik op de knop te onderzoeken. Census Helper™ ondersteunt momenteel alle volkstellingen in de VS, maar zal in de toekomst ook werken voor volkstellingen in andere landen.

Wat kan ik leren over mijn familiegeschiedenis uit volkstellingsregisters?

Volkstellingen zijn van onschatbare waarde om meer te weten te komen over familieleden die in de loop van de geschiedenis op een bepaalde plaats hebben gewoond. Volkstellingen werden periodiek uitgevoerd, meestal eens in de 5 tot 10 jaar, om de bevolking van een bepaald land op te tellen en de regering te helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen. De informatie in volkstellingsverslagen kan een momentopname geven van het leven van onze voorouders in die tijd en op die plaats: waar zij woonden, met wie zij samenleefden, hun leeftijden, hun beroepen, en nog veel meer.

Hoe kan het helpen om een lijst te hebben van familieleden die waarschijnlijk in de volkstelling zullen worden gevonden?

De lijst die door de Census Helper™ wordt gegenereerd kan u het werk besparen van het doorzoeken van uw eigen stamboom en het uitzoeken welke van uw verwanten in een bepaald jaar in de Verenigde Staten kunnen hebben gewoond. Dit zal u in staat stellen de Volkstelling van 1950, en alle andere volkstellingen van de V.S., op een systematische en gerichte manier te benaderen.

Toegang tot de Census Helper™

De Census Helper™ tool is geheel gratis te gebruiken, of u nu al een stamboom op MyHeritage heeft of niet.

Als u nog geen stamboom op MyHeritage heeft, kunt u uw stamboom als een GEDCOM naar MyHeritage uploaden. Exporteer eenvoudigweg je stamboom als een GEDCOM bestand vanuit de software of dienst die je hebt gebruikt om hem op te bouwen, ga naar myheritage.com/census-helper, en volg de instructies om je stamboom te uploaden en een gratis account op MyHeritage aan te maken. Zodra uw stamboom is geïmporteerd, zal Census Helper™ beginnen met het scannen ervan en het genereren van resultaten.

Als u al een stamboom op MyHeritage heeft, kunt u de Census Helper™ openen onder het tabblad “Onderzoek” in de navigatiebalk.

Census Helper™ in the Research menu on MyHeritage
Toegang tot Census Helper™ op uw familiesite

Zodra u Census Helper™ selecteert, gaat de tool onmiddellijk aan de slag met het scannen van uw stamboom en het genereren van resultaten.

Uw lijst bekijken

De lijst die wordt gegenereerd door Census Helper™ bevat van elke persoon de naam, profielfoto, relatie tot u, geboorte- en overlijdensjaren indien van toepassing, en leeftijd in 1950 (of het jaar van de volkstelling waarop je je richt). U vindt er ook eventuele aanvullende levensfeiten die u voor deze persoon in uw stamboom hebt.

Het bekijken van de Census Helper™ lijst voor de volkstelling van 1950

Klik op de relatie, onderstreept met een stippellijn, om een relatiegrafiek te zien met het relatie pad tussen u en deze persoon.

Linksboven in de lijst vindt u het totaal aantal personen in de lijst, en een optie om een uitgebreide lijst van resultaten met een lagere betrouwbaarheid weer te geven. Deze zal mensen bevatten die minder waarschijnlijk in de volkstelling gevonden worden, maar toch opgenomen kunnen zijn.

Om een lijst voor een andere volkstelling te genereren, klik je op de titel van de volkstelling boven aan de pagina en selecteer je de volkstelling waarop je je wilt richten in het drop-down menu.

Het selecteren van een andere U.S. volkstelling collectie in de Census Helper™

Aan de rechterkant van elke lijst vindt u een oranje “Onderzoek” knop. Hierop klikken zal een zoekopdracht uitvoeren voor deze persoon in de relevante volkstelling collectie met behulp van de details in uw boom.

Klik op de 3 puntjes naast de “Onderzoek” knop en selecteer “Bekijk zijn/haar stamboom” om deze persoon in de context van je stamboom te bekijken, of “Bekijk profiel” om naar het profiel van deze persoon te gaan.

Zodra u iemand in de lijst heeft onderzocht, zal zijn/haar naam lichtjes grijs worden weergegeven. U zult ook een pictogram zien dat aangeeft of er een Record Match is gevonden voor een persoon in de Volkstelling van 1950 (en u dit heeft bevestigd), en of u een record voor die persoon heeft opgeslagen uit de Volkstelling van 1950 collectie. Deze indicaties zullen u helpen uw voortgang bij te houden, herhalingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw onderzoek systematisch en grondig is geweest.

Sorteren en filteren

U kunt uw resultaten filteren op de eerste letter van gehuwde of meisjesnamen. Klik op de knop “Filter” en selecteer de letter waarop u wilt filteren.

Filtering the list on Census Helper™
Filteren van de lijst op Census Helper™

De sorteeroptie biedt de mogelijkheid om te sorteren op datum toegevoegd aan de stamboom, uw relatie tot het individu, hun leeftijd in het jaar waarin de volkstelling werd gehouden, of op hun achternaam (meisjesnaam voor vrouwen).

Sorting options for the Census Helper™
Sorteeropties voor de Census Helper™

Extra opties

U kunt uw lijst exporteren als een spreadsheet voor verdere referentie door te klikken op de downloadknop in de rechterbovenhoek van de lijst.

U kunt de lijst ook verversen door op de ververs-knop rechts ernaast te klikken. Dit zal een nieuwe scan van je stamboom uitvoeren, en is vooral handig als u meer informatie aan je stamboom hebt toegevoegd sinds de laatste keer dat u de Census Helper™ hebt uitgevoerd.

Als u meerdere stambomen hebt, kunt u tussen deze wisselen door op de naam van uw stamboom te klikken boven de knoppen voor downloaden en vernieuwen en de stamboom te selecteren waarmee u wilt werken in het vervolgkeuzemenu.

Meer bronnen voor volkstellingsonderzoek

Bezoek de algemene MyHeritage pagina voor de Amerikaanse Volkstelling voor meer informatie en bronnen voor onderzoek naar uw familie in de Amerikaanse Volkstelling. 

U kunt ook meer leren in de volgende bronnen van het Kennisplatform:

URL is copied to your clipboard.