URL is copied to your clipboard.

Het managen van je privacy op MyHeritage

Het managen van je privacy op MyHeritage

De privacy van de gebruikers hebben we bij MyHeritage hoog in het vaandel staan. We weten dat de gegevens die je met ons deelt belangrijk voor je zijn, en we streven ernaar om die gegevens te beschermen en je volledige controle te geven over de informatie die je deelt.

MyHeritage is het enige DNA-bedrijf dat heeft toegezegd nooit DNA-gegevens te verkopen aan verzekeringsmaatschappijen, en we hebben een strikt beleid dat het gebruik van onze DNA-diensten door wetshandhavingsinstanties verbiedt. We zullen je DNA-gegevens nooit delen met een derde partij zonder je uitdrukkelijke toestemming.

De privacy van je gegevens wordt standaard op de volgende manieren beschermd:

  • Alle persoonlijke gegevens van de levende leden van je familie worden verborgen voor de gasten van je familiesite; alleen de familienamen zijn zichtbaar.
  • Gasten kunnen een lidmaatschap van jouw site aanvragen om extra details te bekijken, en je kunt deze verzoeken goedkeuren of afwijzen.
  • Andere MyHeritage gebruikers kunnen alleen contact met je opnemen via het MyHeritage berichtensysteem.
  • Andere MyHeritage gebruikers ontvangen Smart Matches™ voor mensen in je stamboom, maar zien alleen de gegevens van levende personen wanneer deze overeenkomen (wat betekent dat de andere gebruiker al een deel van zijn of haar gegevens zelfstandig heeft ingevoerd).
  • Andere MyHeritage-gebruikers ontvangen DNA-matches met jou of kits die jij beheert, en zij kunnen jouw profiel, Etnische Schatting en gedeelde DNA-segmenten bekijken.

Deze standaardinstellingen zijn geoptimaliseerd om u te helpen het maximale uit MyHeritage te halen en tegelijkertijd uw privacy te beschermen. Als u ze echter wilt wijzigen, kunt u dat op elk moment doen door op uw naam in het gebruikersmenu helemaal bovenaan de pagina te klikken en ‘Mijn privacy’ te selecteren.

Voorkeuren van leden

In dit gedeelte kun je beheren wat voor andere gebruikers te zien is van MyHeritage die geen lid zijn van jouw site zijn:  je publieke profiel (naam, foto, land van verblijf) en algemene leeftijd (bijv. 30 of 50 jaar).

Een andere instelling die je op deze pagina kunt wijzigen is of je Search Connect™ inschakelt. Search Connect™ is een handige functie waarmee MyHeritage-leden informatie kunnen delen en met elkaar in contact kunnen komen als ze op zoek zijn naar historische gegevens van dezelfde personen. Wanneer deze functie is ingeschakeld, zal deze je zoekopdrachten opslaan en kunnen andere MyHeritage leden die op zoek zijn naar dezelfde namen je vinden. Als je deze functie uitschakelt, wordt geen van je zoekopdrachten opgeslagen en worden eerdere zoekopdrachten die je hebt gedaan, gewist.

DNA-voorkeuren

Als je op “Mijn DNA-voorkeuren” aan de linkerkant van het scherm klikt, krijg je toegang tot een gedeelte waar je je DNA-privacyinstellingen kunt aanpassen. Hier kun je DNA-matching in het algemeen in- of uitschakelen of aanpassen wat je DNA-matches kunnen zien, inclusief de profielen van personen van wie je de DNA-kits beheert, je Etniciteit schatting en je gedeelde DNA-segmentgegevens.

Op deze pagina kun je ook kiezen voor in- of uitschakelen van de DNA Toestemmingsovereenkomst. Door het ondertekenen van deze overeenkomst kan het MyHeritage Science Team de gegevens in uw DNA-kits gebruiken om onderzoek te doen dat ons een beter inzicht geeft in het verband tussen DNA en verschillende kenmerken en gezondheidsaandoeningen. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze overeenkomst en als je dat doet, worden je gegevens uit alle lopende onderzoeken verwijderd en worden ze niet opgenomen in toekomstige onderzoeken.

Voorkeuren voor familiesite

De privacy-voorkeuren van jouw familiesite zijn verdeeld in 2 gedeeltes (die voor elke site verschijnen als je er meer dan één hebt):

Toegang

In deze sectie kun je kiezen of niet-leden van je site deze kunnen vinden en een lidmaatschap kunnen aanvragen, en of je site-leden andere leden kunnen uitnodigen op je site. Je kunt ook aanpassen of gasten beperkte informatie op uw site kunnen zien, en of ze geverifieerde apps toestaan om toegang te krijgen tot je familiesite.

Inhoud

In dit gedeelte kun je kiezen of je stamboom-informatie doorzoekbaar is op de historische zoekmachine van MyHeritage, of je Smart Matching™ met MyHeritage of met andere MyHeritage websites en partners inschakelt, en of je beheerders van andere sites toestaat om foto’s van bijpassende personen te kopiëren.

Je kunt ook kiezen of je leden van de site toestaat om inhoud op de site te plaatsen, en of je je foto’s doorzoekbaar en beschikbaar wilt maken voor andere MyHeritage gebruikers.

Vergeet niet op “Opslaan” te klikken als je klaar bent met het aanpassen van je instellingen.

URL is copied to your clipboard.