URL is copied to your clipboard.

Gebruik van de Inbox-functie op de MyHeritage mobiele app

Gebruik van de Inbox-functie op de MyHeritage mobiele app

De MyHeritage mobiele app maakt het gemakkelijk om onderweg uw familiegeschiedenis te verkennen en te delen. Leg familiefoto’s en -herinneringen vast en deel ze direct vanaf uw mobiele device, werk uw stamboom bij tijdens familiebijeenkomsten en nodig familieleden uit om bij te dragen aan de stamboom. De MyHeritage mobiele app is gratis beschikbaar op iOS en Android en werkt uitstekend op smartphones en tablets. Installeer de mobiele app meteen als u het nog niet gedaan hebt.

De Inbox-functie op de mobiele app maakt het mogelijk om eenvoudig samen te werken met familieleden, en met andere gebruikers met wie u DNA-Matches of Smart Matches™ heeft. U kunt het gebruiken om e-mails te versturen en te ontvangen, om de connectie met andere MyHeritage-leden te verkennen en om samen meer over uw familiegeschiedenis te ontdekken. Samenwerking is een belangrijk onderdeel van succesvol genealogisch onderzoek. U kunt blijven corresponderen met DNA Matches of andere MyHeritage leden, waar u ook bent, via de mobiele Inbox, zelfs als u de conversatie op de desktop bent begonnen. Het contact met uw DNA-Matches is in alle contexten gratis.

Toegang tot de Inbox

Om naar de Inbox te navigeren, klikt u op het enveloppe-icoontje in de rechterbovenhoek van het scherm van de mobiele app. Als u ongelezen berichten heeft, staat er een badge op de envelop om aan te geven hoeveel ongelezen berichten er op u wachten.

Klik op de envelop op het startscherm van de app om de Inbox te openen.

U kunt ook naar de Inbox navigeren vanuit het menu van de mobiele app:

Klik op “Inbox” in het hoofdmenu om de Inbox te openen.

Als u op het enveloppe-icoontje of op Inbox in het menu tikt, komt u in de Inbox terecht.

De Inbox

Op de hoofdpagina van de Inbox staan de e-mail conversaties die u met andere mensen heeft. Conversaties met meer recente berichten worden als eerste vermeld. Conversaties met ongelezen berichten worden vetgedrukt weergegeven. Dit is dezelfde lijst die u op het bureaublad van de Inbox ziet. In de mobiele Inbox kun je conversaties starten met leden van uw familiesite en deze voortzetten via de Contact links of knoppen in de DNA Matches en Smart Matches™ functies. U kunt niet willekeurig zoeken of contact opnemen met andere MyHeritage leden. Dit is een veiligheidsfunctie om MyHeritage leden te beschermen tegen spam.

Om een nieuwe conversatie te starten, klikt u op het potloodje rechtsonder op de Inbox-hoofdpagina.

Inbox: hoofdpagina

Op iOS-apparaten klikt u op het plusteken in het veld “Aan”. Op Android-apparaten klikt u op het veld “Aan” en typt u de naam in van het betreffende lid van de stamboom waarmee u contact wilt opnemen.

Ontvangers toevoegen bij het opstellen van een nieuw bericht

Begin met het typen van de naam van de ontvanger en selecteer vervolgens de beoogde persoon uit de lijst die verschijnt. U kunt maximaal zes ontvangers kiezen voor het geval je een groepsconversatie wilt starten.

Begin met het samenstellen van je bericht en klik op “Verzenden” (op iOS) of op het pijlpictogram (op Android) als u klaar bent.

Klik op “Verzenden” om uw bericht te verzenden

Wanneer een bericht is samengesteld en verzonden, stuurt MyHeritage een e-mail naar de ontvanger. De e-mail geeft niet uw e-mailadres weer, maar wordt namens u verzonden vanuit MyHeritage, en de ontvanger kan hierop reageren via MyHeritage, die u dan een e-mail zal sturen.

Op iOS veegt u een willekeurige conversatie naar links om te markeren als gelezen of ongelezen of je klikt op ” Meer ” om te antwoorden, te archiveren of om de conversatie te verwijderen. Op Android dient u een lange tik uit te voeren om een menu op te roepen waar u een van deze opties kunt kiezen.

Als u uw inbox wilt opschonen zonder uw conversaties te verwijderen, kunt u ze archiveren. Wanneer u een conversatie archiveert, wordt deze verplaatst van uw hoofdinbox naar een aparte archiefsectie.

Om uw berichten te filteren, klik op het filterpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm – het pictogram dat eruitziet als een trechter. Er wordt een paneel geopend aan de rechterkant van het scherm waar u kunt kiezen om alleen berichten te bekijken die ongelezen zijn, die gearchiveerd zijn of die u hebt verzonden.

Klik op een willekeurige conversatie om het meest recente bericht te bekijken. U kunt ook op vorige berichten in de conversatie klikken om ze uit te breiden en te lezen.

Beantwoord een bericht door op de pijl rechtsonder in het scherm te klikken. Klik op het ellipsmenu (…) in de rechterbovenhoek om te antwoorden, te archiveren, het bericht als ongelezen te markeren of te wissen.

We maken geen e-mailadressen openbaar, maar we vertellen u wel de naam van de familiesite die uw correspondent beheert. Wanneer u nieuwe berichten heeft, wordt dit direct op het startscherm van uw mobiele apparaat gemeld.

Meldingen op het startscherm van een smartphone met 1 nieuw bericht

U kunt zich afmelden voor push-meldingen als u niet op deze manier op de hoogte wilt worden gesteld, maar we raden aan om het aan te laten staan, omdat inkomende berichten van andere gebruikers erg belangrijk kunnen zijn. Om af te zien van push-meldingen op iOS, gaat u naar het instellingenmenu op uw toestel, selecteer “Meldingen”, tik op de MyHeritage app en schakel “Meldingen toestaan” uit. Op Android gaat u naar de instellingen van uw toestel en gaat u verder volgens het apparaat-specifieke proces om u af te melden voor dergelijke meldingen.

Samenvatting

De mobiele Inbox is een geweldige manier om je genealogische samenwerkingen op één plek te beheren. Het zit eenvoudig in elkaar voor mensen die gewend zijn om met e-mail applicaties te werken, terwijl uw privacy behouden blijft omdat u uw persoonlijke e-mailadres niet bekend maakt aan iemand met wie u correspondeert op MyHeritage. De mobiele app Inbox maakt het makkelijker en leuker om samen te werken met andere MyHeritage leden van over de hele wereld.

URL is copied to your clipboard.