URL is copied to your clipboard.

Wat zijn Smart Matches™ zijn en hoe kun je er het meeste uithalen

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Wat zijn Smart Matches™ zijn en hoe kun je er het meeste uithalen

Smart Matching™ is een krachtige genealogietechnologie die de mensen die je in je stamboom hebt ingevoerd, matcht met mensen die andere MyHeritage-leden in hun boom hebben ingevoerd.

Wanneer je iemand aan je stamboom toevoegt, zullen de algoritmes van MyHeritage onmiddellijk aan het werk gaan door onze uitgebreide database van stambomen te doorzoeken om vermeldingen te vinden die dezelfde persoon in de lijst lijken te bevatten.

Smart Matches™ kan je op een aantal manieren helpen bij je genealogisch onderzoek. De persoon die dezelfde persoon aan zijn of haar eigen stamboom heeft toegevoegd kan extra informatie over hem of haar hebben die je nog niet heeft. Dit kan van alles zijn, van geboortedata of geboorteplaats tot extra familieleden – of zelfs foto’s.

Elk individu dat je aan je stamboom toevoegt vergroot de kans op extra ontdekkingen. Met Smart Matches™ kun je je stamboom misschien exponentieel laten groeien of waardevolle nieuwe informatie leren die je niet uit andere bronnen zou hebben gevonden.

Hoe krijg je toegang tot Smart Matches™

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot Smart Matches™.

Eén manier is direct vanuit je stamboom. Wanneer een Smart Match™ wordt gevonden voor een persoon in je stamboom, verschijnt er een groen pictogram op hun persoonskaart.

Je kunt op het pictogram klikken om alle Smart Matches™ te zien die voor die persoon zijn gevonden.

Een andere manier om toegang te krijgen tot Smart Matches™ is door te klikken op het grijze pictogram aan de linkerkant van de gebruikersstrook helemaal bovenin je scherm.

Een derde manier is om met de cursor over het tabblad Ontdekkingen op de navigatiebalk te gaan en “Matches by people” of “Matches by source” te selecteren.

Selecteer het tabblad “Smart Matches” bovenaan het scherm. “Matches by people” organiseert je matches volgens de mensen voor wie die matches zijn gevonden, terwijl “Matches by source” ze organiseert volgens de bronnen (voor Smart Matches™ – de stambomen) waar ze zijn gevonden.

Maak optimaal gebruik van jouw Smart Matches™

Verifieer dat de match accuraat is

Bij genealogisch onderzoek is het zeer belangrijk om de bron van elk stukje informatie dat je aan je boom toevoegt te verifiëren en vast te leggen. De algoritmen van MyHeritage zijn robuust en accuraat, maar er is altijd een kans dat de Smart Match™ onjuist is; misschien als gevolg van een toeval (een andere persoon die rond dezelfde tijd en plaats geboren is met vergelijkbare namen in de familie) of een menselijke fout (een gebruiker die onjuiste informatie invoert). Voordat je een Smart Match™ bevestigt, controleer je of de gegevens wel lijken overeen te komen met de gegevens die jij hebt.

Controleer de “Nieuwe informatie”

Sommige Smart Matches™ zullen een schat aan nieuwe informatie opleveren, terwijl andere helemaal niets nieuws zullen opleveren. Standaard worden Smart Matches™ gesorteerd op de waarde die ze aan je stamboom kunnen toevoegen (je kunt ook sorteren op aantal matches, meest recente, voornaam, achternaam of relatie, als je dat wilt). Op elke wedstrijdkaart zie je een “Nieuwe informatie” sectie die aangeeft welke nieuwe informatie de match voor je kan opleveren.

Bekijk de stamboom waar de Smart Match™ vandaan komt

Als je niet zeker weet of de Smart Match™ accuraat is, kun je altijd kijken naar de boom waar hij is gevonden. Wat je daar ziet kan je helpen om te controleren of de match accuraat is – en kan ook nieuwe en waardevolle informatie onthullen.

Neem contact op met de andere stamboomeigenaar en vraag lidmaatschap van de site aan

Het is mogelijk dat de informatie die je kunt bekijken in de boom van de andere gebruiker beperkt is door zijn of haar privacyinstellingen. Bovendien is er niets beter dan het hele verhaal rechtstreeks van de persoon die de informatie in zijn of haar boom heeft ingevoerd. Het kan zijn dat ze extra informatie hebben die ze niet in hun MyHeritage-boom hebben ingevoerd.

Zodra je een match bevestigt, kun je via een privébericht contact opnemen met de eigenaar van de stamboom waarop de match is gevonden. Je kunt ook een lidmaatschap aanvragen bij hun familiesite, zodat je aanvullende gegevens kunt zien die alleen zichtbaar zijn voor de leden van de site.

Extraheer informatie handmatig

Wanneer je een Smart Match™ bevestigt, kun je informatie extraheren en aan je boom toevoegen. In plaats van te kiezen voor “Extract all info”, raden wij je aan elk deel van de match zorgvuldig te bekijken en de informatie in je boom te vergelijken met de informatie uit de Smart Match™. Het kan zijn dat de gegevens die ze hebben ingevoerd op sommige plaatsen niet zo compleet zijn als die van jou. In dat geval wil je de informatie die je hebt behouden in plaats van deze te vervangen door die van hen. Het kan zelfs zijn dat sommige gegevens die zij hebben ingevoerd, niet juist zijn.

Even wachten

Zodra je de nieuwe informatie van je Smart Match™ aan je boom hebt toegevoegd zullen de algoritmes van MyHeritage weer aan het werk gaan en kunnen ze nieuwe Smart Matches™ of Record Matches ontdekken op basis van de meer volledige informatie in je stamboom. Dit kan binnen een paar minuten gebeuren, dus houd een oogje in het zeil voor nieuwe meldingen.

Je zult ook periodiek e-mails ontvangen om je te waarschuwen voor nieuwe Smart Matches™ die zijn gevonden voor individuen in je boom, dus houd ook je inbox in de gaten!

URL is copied to your clipboard.