URL is copied to your clipboard.

Waarom een stamboom bouwen helpt om het meeste profijt uit uw MyHeritage DNA resultaten te halen

Waarom een stamboom bouwen helpt om het meeste profijt uit uw MyHeritage DNA resultaten te halen

Dus u hebt uw MyHeritage DNA-test gedaan en uw sample opgestuurd. Het kan 4-6 weken duren voordat het laboratorium het monster verwerkt nadat het is ontvangen. In de tussentijd raden we u ten zeerste aan om de andere functies van MyHeritage te verkennen, met name het maken van uw stamboom.

Uw stamboom maken met MyHeritage kan niet eenvoudiger. Het enige dat u hoeft te doen, is de “Magic 7” in te vullen: uw naam en geboortedatum, de namen en geboortedata van uw ouders en uw grootouders. Nadat u de Magic 7 aan uw stamboom hebt toegevoegd, zal de geavanceerde technologie van MyHeritage onmiddellijk in actie komen en de enorme database met stambomen en historische records doorzoeken om Smart Matches ™ en Record Matches te vinden, die uw boom kunnen laten groeien en een enorme hoeveelheid informatie toevoegen binnen slechts enkele minuten.

Sterker nog, het is niet alleen een leuke manier om de tijd te besteden. Het kan u helpen het meeste profijt uit uw DNA-resultaten te halen zodra u ze ontvangt.

Dit is hoe:

Uw etniciteitsschatting duiden 

De etniciteitsschatting bevat vaak een aantal verrassingen, zelfs voor mensen die al grondig onderzoek hebben gedaan naar hun familiegeschiedenis! Toch kan het hebben van een stamboom op MyHeritage u helpen richting te geven als u een DNA-resultaat krijgt dat u niet verwachtte.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u grondig onderzoek heeft gedaan naar de kant van uw moeder en weet dat zij van Scandinavische afkomst zijn, maar nog niet veel over de achtergrond van uw vader hebben kunnen vinden. Als uw resultaten aangeven dat u 45% Scandinavisch, 20% Italiaans en 35% Iers, Schots en Welsh bent, geeft dat u een idee dat u waarschijnlijk enige Italiaanse en Ierse, Schotse en Welshe etniciteit van uw vader hebt geërfd.

Daarnaast kan deze informatie u wijzen op collecties van historische record die waarschijnlijk informatie over de familie van uw vader bevatten.

Zoek uit hoe DNA matches aan u verwant zijn

MyHeritage heeft krachtige tools die u kunnen helpen precies te achterhalen hoe elke DNA-match aan u gerelateerd is. Deze tools vertrouwen echter op matchingtechnologieën die de informatie in uw boom vergelijken met de gegevens van onze 3,5 miljard stamboomprofielen en 11 miljard historische records. Als uw boom niet veel informatie bevat, zal het algoritme niet veel hebben om mee te werken.

Naarmate u meer details aan uw stamboom toevoegt, kan de informatie die MyHeritage-technologieën u bieden exponentieel toenemen.

Bijvoorbeeld, de Theory of Family Relativity™ functie bevestigt gegevens van alle bronnen waarover MyHeritage beschikt om onderbouwde theorieën te berekenen over hoe uw DNA-overeenkomsten mogelijk aan u gerelateerd zijn. Het doorzoekt de andere stambomen en de 11 miljard historische records op MyHeritage, en als het een verband vindt tussen u en de match, zal het deze informatie rechtstreeks naar de DNA-matchkaart leveren.

Andere nuttige aanwijzingen zijn gedeelde voorouderlijke achternamen, Smart Matches ™ in de stamboom van de DNA-match en gedeelde voorouderlijke plaatsen. Al deze functies werken met gegevens die al in uw stamboom zijn ingevoerd, dus hoe meer informatie u hebt, hoe meer u te weten kunt komen over de relatie van uw DNA-match met u.

Leer meer over waar u vandaan komt

Uw etniciteitsschatting geeft u alleen de grote lijnen van het verhaal van hoe u bent geworden. Het bouwen van uw stamboom vult de details in met kleur en textuur, wetenswaardigheden, geluiden en geuren. Misschien vindt u foto’s van uw voorouders, ontdekt u waar ze woonden en hoe en wanneer ze reisden, leert u over hun bezigheden en fysieke kenmerken en ontdekt u misschien zelfs verhalen over hun leven die u anders nooit had geweten.

En met MyHeritage kan het niet eenvoudiger. Vul vandaag nog jeuwMagic 7 in en zie de magie van uw herkomst zich voor uw ogen ontvouwen.

URL is copied to your clipboard.