URL is copied to your clipboard.

Genealogische informatie uit uw familie trekken

Melissa Barker

Melissa Barker

Genealogische informatie uit uw familie trekken

Velen van ons zullen deze feestdagen niet reizen om bij onze familie te zijn of hen bij ons thuis ontvangen. Dit jaar brengen velen van ons de tijd met onze gezinsleden door via een virtueel platform. Onze familieleden zover krijgen dat ze met ons over genealogie en familiegeschiedenis praten, kan voor sommigen van ons een ontmoedigende taak zijn. Laten we eerlijk zijn, ze maken het ons ook niet altijd gemakkelijk, toch ?!

Er is altijd een familielid (of meer) die gewoon niet begrijpt waarom u genealogisch onderzoek doet. Ze stellen vragen als:

– “Waarom wil je al die dingen over onze familie weten?”

– “Ik weet het niet, dat was te lang geleden om te onthouden”

– “We hebben er gewoon nooit over gepraat”

Een van de eerste dingen die we moeten beseffen, is dat niet al onze familieleden de passie en drive hebben om familiegeschiedenis te onderzoeken. Het is gewoon niet iets waarin ze geïnteresseerd zijn en dus begrijpen ze niet goed waarom jij erin geïnteresseerd bent. Ze zijn ronduit niet in staat om mee te werken.

Je moet een beetje uitgekookt zijn (maar aardig blijven!)

Om informatie uit onze familieleden te krijgen, zullen we enigszins uitgekookt te werk moeten gaan, maar blijf uiteraard aardig en doe het op een leuke manier!

-Ze weten meer dan ze denken te weten

-Laat hen beginnen te praten en ze kunnen misschien niet stoppen

Als familiegenealoog cq familiehistoricus is het jouw taak om die informatie uit hen te halen met alle middelen die je kunt bedenken om te gebruiken.

Familiefoto’s

We hebben bijna allemaal familiefoto’s. Waarom zou u deze niet gebruiken om de herinneringen van uw familieleden op te frissen?

-Toon foto’s tijdens het online familie-evenement om een ​​gesprek te starten of deel foto’s met familieleden wanneer je bij elkaar bent via een virtueel platform

-Bespreek de foto’s die bij het gezinslid thuis worden getoond of zelfs de foto’s die op hun Facebook-pagina zijn gedeeld

-Praat over het landschap op de foto, objecten op de foto en de mensen, verzamel alle mogelijke informatie

Home video’s

Als uw familie homevideo’s heeft, kunt u deze deel uit laten maken van de virtuele familiebijeenkomst. Bekijk de films en bespreek met elkaar de personen, plaatsen en landschappen in de films. Als uw homevideo’s zijn gedigitaliseerd, dan kunt u deze gemakkelijk virtueel aan andere familieleden laten zien.

– Organiseer een speciale online familiebijeenkomst alleen om familiefilms te bekijken

-Maak de homevideo’s onderdeel van het familie-evenement

-Bespreek de personen, plaatsen en objecten in de homevideo’s

Familie recepten

Wat is er vrijwel altijd op een familiebijeenkomst? ETEN! Waarom zou u dat niet in uw voordeel gebruiken? Smaak en geur kunnen sneller herinneringen oproepen dan wat dan ook. Als u met uw gezinsleden praat over de traditionele familiegerechten die ze zich herinneren, kan dit zelfs leiden tot gesprekken over andere informatie:

-Vraag uw familie naar familierecepten

-Wie bedacht bepaalde gerechten, wie kookte deze

-Wat onthouden uw familieleden over het eten en de recepten

Familietradities

Veel van onze gezinnen hebben familietradities die ze in acht nemen tijdens bepaalde feestdagen, familiereünies en andere familie-evenementen.

-Laat uw gezinsleden praten over die familietradities

-Vraag wie met die tradities begonnen is

– Ontdek waar die tradities vandaan kwamen

Hoe leg ik alle informatie vast?

Nu uw gezinsleden aan het praten zijn, hoe kunt u de informatie die ze delen, opnemen of vastleggen?

Schrijf het op. Als u naar uw familiegebeurtenissen gaat, neem dan iets mee om op te schrijven en iets om mee te schrijven om alle kleine stukjes informatie op te schrijven die u van uw familie kunt krijgen.

Overweeg om uw virtuele bijeenkomsten op te nemen, zodat u terug kunt gaan en alle informatie kunt krijgen die u misschien hebt gemist terwijl u met uw familie samen was. Vervolgens kunt u de opgenomen vergaderingen met uw familie delen.

Gebruik een online stamboom zoals MyHeritage om uw genealogisch onderzoek vast te leggen en door te gaan met het toevoegen van informatie die uw familieleden die met u delen. Een online stamboom is ook een geweldige plek waar uw hele familie kan samenwerken aan de stamboom.

Verzamel vandaag voor morgen

De meesten van ons zijn altijd op zoek naar de oude archieven, foto’s en memorabilia van onze voorouders. Het is ook belangrijk om archiefstukken, foto’s en memorabilia van vandaag te verzamelen! Op een dag zullen ook deze worden beschouwd als “oude stukken”.

Maak foto’s bij familie-evenementen, download ze naar uw computer, identificeer ze en voeg metagegevens toe

Verzamel memorabilia, zoals afstudeerprogramma’s, trouw- en rouwkaarten, huwelijksuitnodigingen, uitnodigingenvoor babyshowers, enz.

Met deze tips en trucs krijgt u hopelijk uw familieleden letterlijk aan de praat!

 

URL is copied to your clipboard.