URL is copied to your clipboard.

Wie zou een DNA-test moeten doen?

Wie zou een DNA-test moeten doen?

Als je al een DNA-test hebt gedaan, vraag je je misschien af wie je nog meer moet testen om je stamboom te helpen opbouwen. DNA-kits zijn unieke cadeaus met een grote toegevoegde waarde voor zowel jou als je familie, dus misschien is eentje opsturen naar je familieleden voor hun volgende verjaardag of als bijzonder geschenk ervoor wel een idee.

Ouders

Het testen van je ouders is de beste manier om te bepalen of je DNA-matches aan je moeder- of vaderlijke kant verwant zijn. De resultaten van hun etniciteit zullen ook bepalen welke delen van je eigen etniciteit van elk van hen zijn geërfd. Je kunt zelfs ontdekken dat je moeder of vader etniciteitskenmerken heeft die jij helemaal niet hebt geërfd. Volgens de optimale gebruiksstrategie test je best zoveel mogelijk oudere familieleden.

Echtgenoot/echtgenote

Het testen van uw echtgenoot zal zijn of haar etniciteit onthullen en DNA-matches vinden aan de andere kant van uw familie. Dit kan waardevolle informatie zijn voor uw kinderen.

Broers en zussen

Het testen van je broers en zussen zal licht werpen op de overeenkomsten en verschillen tussen jullie. Jullie delen gemiddeld 50% van jullie DNA, maar door de manier waarop het DNA wordt geërfd, kunnen jullie etniciteitskenmerken variëren! Terwijl jij en je broertje en zusje elk de helft van het DNA van je ouders hebben geërfd, heb je niet noodzakelijkerwijs dezelfde helften geërfd.

Dit betekent dat het testen van een broer of zus extra DNA-matches kan opleveren die je niet van jezelf hebt gekregen, omdat ze overeenkomen met delen van het DNA van je broer of zus waar jij zelf niet over beschikt.

Volwassen kinderen

Het kan fascinerend zijn om te weten te komen welke etniciteit uw volwassen kind van u en uw partner heeft geërfd. Als u uw volwassen kinderen test, krijgt u ook DNA-matches voor hen die geen deel uitmaken van uw eigen matches, omdat ze de helft van hun DNA van hun andere ouder erven.

Mensen die op zoek zijn naar familie

Geadopteerden of mensen die hun biologische kinderen ter adoptie aanbieden, overlevenden van de Holocaust die na de oorlog niet meer in contact konden komen met familieleden, en mensen die geboren zijn met behulp van een spermadonatie op zoek naar informatie over hun vaderlijke kant zijn slechts enkele voorbeelden van mensen die baat kunnen hebben bij DNA-testen. Dankzij een enorme DNA-database hebben mensen die op zoek zijn naar familie veel te winnen bij DNA-testen. De vele MyHeritage DNA-reünies werden mogelijk gemaakt dankzij de DNA-testen en zo blijven ze ook hoop geven aan mensen die nog steeds op zoek zijn naar familie.

URL is copied to your clipboard.