URL is copied to your clipboard.

Alles wat je moet weten over de abonnementen & aankopen op MyHeritage

Alles wat je moet weten over de abonnementen & aankopen op MyHeritage

MyHeritage gelooft dat iedereen in de wereld het recht heeft om zijn of haar familiegeschiedenis te leren kennen, en daarom biedt het bedrijf gratis vele waardevolle hulpmiddelen voor het bouwen van een stamboom en voor onderzoek naar de familiegeschiedenis.

Maar MyHeritage biedt ook betaalde functies en diensten waarmee het makkelijker wordt om in de genealogie te duiken.

In dit artikel verkennen we alle betaalde functies, abonnementen en aankopen van MyHeritage en laten we je zien hoe je je aankopen op MyHeritage kunt volgen.

Abonnementen

Abonnementen op familiesites 

Familiesite abonnementen geven je volledige toegang tot de functies en tools op MyHeritage met betrekking tot het bouwen van je stamboom, evenals de geavanceerde DNA-functies. Wanneer je een familiesite abonnement hebt, kun je ten volle profiteren van functies zoals Smart Matches™.

Er zijn twee verschillende soorten familiesites: Premium en PremiumPlus. Bekijk hier de verschillen tussen de abonnementen.

Data abonnement

Een Data abonnement biedt volledige toegang tot alle functies op MyHeritage met betrekking tot het onderzoeken van historische gegevens, zoals SuperSearch™ en Record Matches.

Daarmee kun je:

  • De hi-res scans van originele historische documenten op SuperSearch™ bekijken
  • Record Matches bevestigen of afwijzen
  • De informatie direct uit de bestanden naar de profielen in je stamboom halen, via SuperSearch™ of Record Matches.
  • Bewaar bestanden rechtstreeks op de profielpagina’s van personen in jouw stamboom

Compleet abonnement

Het Compleet abonnement geeft je het beste van alle werelden, waarbij het PremiumPlus familiesite-abonnement en het Data abonnement worden gecombineerd. Met dit abonnement kun je ten volle profiteren van alle nuttige functies die MyHeritage te bieden heeft.

Abonnement Gezondheid

Dit abonnement is beschikbaar voor gebruikers die een MyHeritage DNA Health kit of de Health upgrade naar de MyHeritage DNA kit hebben aangeschaft. Het geeft je onbeperkt toegang tot nieuwe gezondheidsrapporten wanneer deze worden uitgebracht. Het geeft ook onbeperkt toegang tot alle geavanceerde DNA-functies, zoals het bekijken van stamboom van DNA-matches, het bekijken van gedeelde overeenkomsten en etniciteiten, gedeelde voorouderlijke plaatsen en geavanceerde DNA-tools zoals de Chromosome Browser, AutoClusters en Theory of Family Relativity™.

Hoe kun je je abonnement opwaarderen

Als je je abonnement wilt upgraden, dan klik je op je naam op de gebruikersstrook helemaal rechts bovenin het scherm en selecteer “Site instellingen.”

Klik op “Upgrade je abonnement” en selecteer het abonnement waarnaar je wilt upgraden, en ga dan naar de betaalpagina.

DNA kits

MyHeritage DNA

De MyHeritage DNA-kit is een DNA-test via een wangstrijkje waarmee je je verwanten kunt opsporen door ze te koppelen aan miljoenen mensen die hun DNA op MyHeritage hebben getest. Het geeft ook een percentage-gebaseerde Etnische Schatting op basis van 42 etnische regio’s over de hele wereld.

Om een MyHeritage DNA-kit aan te schaffen, ga je met je cursor over het tabblad “DNA” in de navigatiebalk en selecteer je “Bestel DNA-kits”.

Zodra je een testkit hebt gekocht, ontvang je via e-mail updates over de status van de kit. Je ontvangt ook updates wanneer je monster door het lab is ontvangen. Om de status van je DNA-kit te controleren, ga je met je cursor over het tabblad “DNA” in de navigatiebalk en selecteer je “DNA-kits beheren”. Je ziet een lijst met DNA-kits en -bestanden naast hun type en status.

MyHeritage DNA Gezondheid

De MyHeritage DNA Gezondheidskit biedt een beoordeling van hoe je genen je gezondheid kunnen beïnvloeden, met inbegrip van uitgebreide polygene en monogene risicorapporten en rapporten over de status van de drager – naast alle informatie en voordelen van de MyHeritage DNA-kit.

Om een MyHeritage DNA Gezondheidskit aan te schaffen, ga je met je cursor over het tabblad “Gezondheid” op de navigatiebalk en selecteer je “Bestel gezondheidskits”.

Je kunt je aankoop volgen zoals beschreven onder “MyHeritage DNA” hierboven.

Upgrade Gezondheid

Met de upgrade Gezondheid kunnen gebruikers die een MyHeritage DNA-kit hebben gekocht hun kit upgraden naar Health. De upgrade geeft hen toegang tot de informatie en functies van MyHeritage DNA Health zonder dat ze een extra DNA-test hoeven te doen.

Om te upgraden naar Health, beweeg je de cursor over het tabblad “Gezondheid” op de navigatiebalk en selecteer “Bestel gezondheidskits”. Als je in aanmerking komt voor een upgrade, verschijnt deze automatisch in je bestelinformatie. Nadat je de aankoop hebt voltooid, zullen je resultaten binnen enkele dagen klaar zijn. Je ontvangt een e-mail met de melding dat ze klaar zijn.

Andere diensten

Online backup service

De back-upservice is een betaalde dienst die los staat van de siteabonnementen, wat betekent dat hij voor iedereen die een stamboom op MyHeritage heeft tegen een extra vergoeding beschikbaar is. Deze dienst maakt één keer per maand een back-up van je stamboom en stuurt je een e-mail met een link om het back-upbestand naar je computer te downloaden.

Om de back-updienst te activeren, ga je met je cursor over het tabblad “Stamboom” in de navigatiebalk en selecteer je “Meer” en klik je vervolgens op “Back-up maken”. Klik vervolgens op “Aan de slag” en volg de instructies om de aankoop te voltooien.

Geavanceerde DNA functies ontgrendelen voor geüploade DNA gegevens

Als je een autosomale DNA-test hebt gedaan met een andere dienst, heb je de mogelijkheid om je ruwe gegevens gratis te uploaden naar MyHeritage. Hierdoor krijg je gratis toegang tot DNA-matches en kun je een lijst van je DNA-matches exporteren, contact opnemen met de matches en gedeelde voorouderlijke namen bekijken. Als je een betalende abonnee bent, heb je toegang tot alle andere functies, waaronder Etnische Schatting, Chromosoom Browser, AutoClusters en Theory of Family Relativity™.

Als je geen betalende abonnee bent, kun je een eenmalige vergoeding betalen voor onbeperkte toegang tot de geavanceerde functies. Je wordt gevraagd om de functies te ontgrendelen wanneer je probeert toegang te krijgen tot de functies.

Afdrukservice voor gezinsgrafieken

Alle gebruikers van MyHeritage kunnen gratis een prachtige printbare PDF-kaart van hun stamboom maken. MyHeritage biedt ook een professionele afdrukservice die je stamboom op hoogwaardig papier of canvas kan afdrukken en naar je toe kan sturen.

Om een stamboom af te drukken, ga je met je cursor over het tabblad “Stamboom” in de navigatiebalk en selecteer je “Meer” en klik je vervolgens op “Grafieken & boeken afdrukken”. Als je al een kaart hebt gemaakt, klik dan op “Mijn kaarten”, zoek dan de kaart die je wilt afdrukken en klik op de optie “Poster bestellen” onder de kaart. Als je nog geen grafiek hebt gemaakt die je wilt afdrukken, volg dan de instructies in dit artikel om een afdrukbare grafiek te maken.

Je kunt de voortgang van je aankoop volgen onder “Mijn posterbestellingen” bovenaan het scherm op de pagina “Grafieken & boeken”.

URL is copied to your clipboard.