URL is copied to your clipboard.

Ik heb een interessante DNA-match! Wat moet ik doen?

Ik heb een interessante DNA-match! Wat moet ik doen?

Ineens er is een intrigerende nieuwe DNA-match opgedoken in je meldingen of op je DNA Matches-pagina! Hier zijn 5 dingen die u kunt doen om meer over deze persoon te weten te komen.

Neem contact op

Afgezien van de voor de hand liggende voordelen van contact maken met een nieuw familielid, is contact opnemen met de match – of de persoon die hun DNA-kit beheert – de meest trefzekere manier om nauwkeurige informatie te krijgen over hoe je mogelijk verwant bent. U kunt eventueel ook ontdekken dat ze aanvullend, genealogisch werk hebben gedaan dat een aantal lege plekken in uw boom kan vullen.

MyHeritage heeft een beveiligd berichten-systeem dat de e-mailadressen van geen van beide gebruikers onthult. Het enige wat je hoeft te doen is op de “contact”-link klikken die verschijnt op de profielkaart van de match op de DNA Matches-pagina of in de e-mailmelding die je over de match hebt ontvangen. Dit brengt u naar de pagina Bericht opstellen op MyHeritage, waar u uw bericht kunt schrijven en verzenden.

Wanneer u een antwoord ontvangt, ontvangt u een e-mailmelding dat er een bericht op u wacht, maar u kunt het alleen lezen in de inbox van uw MyHeritage-account. Op die manier kunt u kiezen wanneer en hoeveel contactgegevens u wilt delen met uw DNA-match.

Benut de pagina ‘Bekijk DNA Match’

Iets anders wat u kunt doen om meer over uw match te weten te komen, is door naar de pagina ‘Bekijk DNA Match’ te gaan. Je kunt het openen door op ‘Bekijk DNA-match’ te klikken op de profielkaart van de match, of in de e-mailmelding. Deze pagina geeft u een volledig overzicht van alles wat MyHeritage u kan vertellen over wat u met deze match gemeen heeft, met aanwijzingen over hoe u verwant bent en onthult meer familiebanden waarvan u zich misschien niet bewust bent.

Bekijk hun stamboom 

Onder de“Bekijk DNA Match” knop op de DNA match kaart vindt u de knop “Bekijk stamboom”. Dit brengt u naar de stamboom waarin uw DNA-match verschijnt, waarin u wellicht enkele bekende namen kunt herkennen en relaties met bekende familieleden kunt traceren. Houd er rekening mee dat in de meeste bomen levende individuen worden gemarkeerd als <private>, dus als u informatie over hen wilt, moet u toegang tot die boom aanvragen. U kunt dit doen door op “Lidmaatschap aanvragen” te klikken op de banner bovenaan het scherm.

Vind hen in Autoclusters

Autoclusters kunnen u helpen te ontrafelen welke van uw matches met elkaar verwant zijn, en dit kan u waardevolle informatie geven over hoe u mogelijk met hen verwant bent. Als u eerder een clusterdiagram heeft gegenereerd, moet u een nieuwe genereren om uw nieuwe DNA-match erop te vinden. Ga simpelweg naar de  Autoclusters tool en genereer een nieuw diagram. Het wordt per email naar u gestuurd zodra deze gereed is.

Vergelijk hen met bekende matches in de Chromosomenbrowser

U kunt nog een laag dieper analyseren, door uw chromosomen te vergelijken via de Chromosomenbrowser, vooral als u een bekend familielid heeft waarmee u ze kunt vergelijken. Als u onderzoekt welke segmenten u deelt, kunt u erachter komen aan welke kant van de family ze zich bevinden en aan welke van uw bekende familieleden ze het meest nauw verwant zijn.

URL is copied to your clipboard.