URL is copied to your clipboard.

Voorouders herdenken met hapklare bio’s op MyHeritage

Marian B

Marian Burk Wood

Voorouders herdenken met hapklare bio’s op MyHeritage

Een goede manier om voorouders te herdenken – voor vandaag en morgen – is door korte biografieën toe te voegen aan de MyHeritage-profielen in uw stamboom. Het idee is om hapklare levensverhalen te delen die genealogisch onderzoek combineren met boeiende informatie uit familie, foto’s en andere bronnen.

Wanneer u een korte biografie van uw voorouders op MyHeritage plaatst, bewaart u het verhaal en presenteert u de genealogische context voor toekomstige generaties. Als bonus kunt u links in de bio op MyHeritage toevoegen, waardoor lezers worden aangemoedigd om te klikken en meer te lezen als ze dat willen.

Wilt u het bekijken? Probeer het nu!

Best practices voor het schrijven van een hapklare bio

Begin met de feiten die u tijdens uw onderzoek hebt verzameld: geboorte, huwelijk, overlijden en belangrijke gebeurtenissen in het leven van deze voorouder. Vraag familieleden om verhalen of herinneringen en bekijk oude familiefoto’s voor inspiratie. Stel uzelf de vraag:

  • Wat was belangrijk, uitdagend, ontmoedigend of uitdagend voor deze voorouder?
  • Wie en wat maakte het verschil in zijn of haar beslissingen en acties?
  • Had deze voorouder ongebruikelijke eigenschappen, talenten, hobby’s of gewoonten?

 

screenshot of MyHeritage website, biography section of "edit profile"
Onderdeel ‘Biografie’ bij ‘Profiel bewerken’ op MyHeritage

 

Met al deze achtergrond in gedachten, schrijf een paar alinea’s om de bio verder uit te werken dan de basis.

Toen ik bijvoorbeeld over mijn overleden schoonmoeder schreef, vermeldde ik de feiten van haar leven als echtgenote en moeder en ging ik dieper in op haar interesse in keramische beeldhouwkunst. Ze volgde lessen van een beroemde kunstenaar en liet haar man een oven voor haar bouwen in de kelder van hun huis. Ik noemde haar hapklare bio: Marian Jane McClure Wood (1909-1983), keramiekkunstenaar, toegewijde vrouw en moeder van drie.

Zoek tijdens het schrijven naar mogelijkheden om persoonlijkheid te verweven en misschien een beetje drama om de aandacht van de lezer te trekken. Het doel is een driedimensionaal verhaal vertellen dat het verleden van uw voorouder tot leven brengt voor lezers.

Zebra sculpture (1950) by Marian McClure Wood. Courtesy: Wood family

Hoe publiceer je een hapklare bio

Als u eenmaal een hapklare biografie heeft opgesteld, kunt u deze gemakkelijk op MyHeritage publiceren. Navigeer naar de profielpagina van uw voorouder. Ga naar ‘Biografie’. U kunt de bio die u heeft geschreven kopiëren en plakken of deze in het bio-venster typen, met behulp van ingebouwde tools voor vet, cursief, onderstrepen en andere speciale functies. De biografietools van MyHeritage bieden een grote flexibiliteit – u kunt later bewerken, links in de bio insluiten of links (inclusief videolinks) toevoegen in het gedeelte onder het verhaal.

Biography on the MyHeritage website

Het duurt geen eeuwigheid om een hapklare bio te onderzoeken en te schrijven. Het allerbeste is nog wel dat het een geweldige manier is om familiegeschiedenis nu te delen en deze beschikbaar te stellen voor toekomstige generaties op MyHeritage.

Klaar om zelf aan de slag te gaan? Klik hier en probeer het zelf!

URL is copied to your clipboard.