URL is copied to your clipboard.

MyHeritage fotofuncties: wat zijn deze en hoe te gebruiken

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Willeke Binnendijk

MyHeritage fotofuncties: wat zijn deze en hoe te gebruiken

Familiefoto’s zijn een van de meest interessante artefacten die een genealoog kan ontdekken tijdens het onderzoeken van een stamboom. Men zegt dat een foto meer zegt dan duizend woorden, maar foto’s hebben ook hun beperkingen: hun kwaliteit verslechtert in de loop van de tijd en soms heb je echt iemand nodig die je het verhaal erachter vertelt om volledig te begrijpen wat ze betekenen.

Met de fotofuncties van MyHeritage kunnen uw familiefoto’s veel meer waard zijn dan duizend woorden. U kunt niet alleen uw voorouders als nooit tevoren ontmoeten door middel van animatie, inkleuring en fotoverbetering, u kunt ook functies en details ontdekken die u nooit in de originele afbeelding had kunnen zien. Met de reeks fotofuncties van MyHeritage kunt u gemakkelijk de rijke geschiedenis die uw familiefoto’s vertegenwoordigen, bewaren en vieren.

In dit artikel laten we u kennismaken met alle ultramoderne fotofuncties van MyHeritage en laten we u zien hoe u ze kunt gebruiken om uw onderzoek te verbeteren en het verhaal van uw familie te vertellen.

Wat is Deep Nostalgia™?

Deep Nostalgia™ is een razend populaire MyHeritage-functie waarmee u de gezichten in uw oude familiefoto’s kunt animeren.

Deze tool identificeert de gezichten in uw foto’s en past er een reeks gebaren op toe, op basis van vooraf opgenomen stuurvideo’s van echte mensen die knipperen met hun ogen, glimlachen en hun hoofd bewegen. Het resultaat is realistisch beeldmateriaal van hoge kwaliteit van hoe uw voorouders er in beweging uitzagen.

Het is uiterst zeldzaam om beelden te hebben van voorouders, uit de periode voordat homevideo’s in de jaren zeventig en tachtig algemeen werden. Met Deep Nostalgia™ kun je deze technologische kloof overbruggen en zien hoe ze eruit zouden hebben gezien toen ze glimlachten, knipperden met hun ogen en rondkeken. Veel van onze gebruikers hebben ervaren dat de ervaring diep ontroerend is – of ze het nu gebruiken om contact te maken met voorouders die ze nooit kenden en die lang geleden stierven, of om de herinnering aan een verloren geliefde na vele jaren nieuw leven in te blazen met alleen een foto om hen te onthouden.

Deep Nostalgia™ werkt net zo goed voor zwart-witfoto’s, kleurenfoto’s of foto’s die zijn ingekleurd of waarvan de kleuren zijn hersteld door MyHeritage In Color ™ (zie hieronder). Foto’s worden automatisch verbeterd met behulp van de Photo Enhancer (zie hieronder) voordat ze worden geanimeerd om optimale resultaten te bereiken.

Hoe Deep Nostalgia™ te gebruiken

 • Ga naar myheritage.nl/deep-nostalgia.
 • Upload uw foto.
 • Als uw foto meer dan één gezicht bevat, selecteert u het gezicht dat u wilt animeren.

Als uw foto al is geüpload naar MyHeritage, kunt u deze rechtstreeks vanaf de fotopagina animeren:

 • Bezoek “Mijn foto’s” in uw MyHeritage familiesite (onder de tab “Stamboom”) of in de MyHeritage mobiele app.
 • Selecteer de foto.
 • Klik op de knop “animeer” boven de foto (het icoon van de bewegende bal).
 • Als de foto meer dan een gezicht bevat, selecteer het gezicht dat u wilt animeren.

Voor meer gedetailleerde instructies, ga naar de volgende bronnen:

Wat is MyHeritage In Color™?

MyHeritage In Color ™ is een automatische tool voor het inkleuren van foto’s die oude familiefoto’s leven en kleur geeft.

 

De tool analyseert automatisch uw foto’s en bepaalt of ze zwart-wit of kleur zijn, en gaat vervolgens verder met het proces dat het meest geschikt is voor elke foto.

Inkleuren van zwart-wit foto’s 

Aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw was de film die werd gebruikt om foto’s te ontwikkelen nog niet gevoelig genoeg om verschillende kleuren te registreren. Daarom zijn de foto’s die u in deze periode mogelijk van uw familie heeft, hoogstwaarschijnlijk zwart-wit.

En hoewel we weten dat de wereld van onze voorouders net zo kleurrijk was als de onze, maakt het feit dat we die wereld alleen in zwart-wit hebben gezien, het moeilijk om ons die in kleur voor te stellen.

Dat is wat het inkleuren van foto’s met MyHeritage In Color ™ zo’n krachtig hulpmiddel maakt om contact te maken met uw voorouders en het verleden tot leven te brengen. De functie maakt gebruik van de modernste deep learning-technologie om een ​​verbluffende en realistische simulatie te produceren van hoe de originele kleuren eruit hebben gezien. Het is de beste tool in zijn soort op de markt.

De voordelen van inkleuring zijn niet alleen sentimenteel. Soms zal inkleuring cruciale details naar voren brengen die je niet zou hebben gezien in de zwart-witversie. Het schrijven op een bord kan bijvoorbeeld te vervaagd zijn om op te merken in de zwart-witversie, terwijl de gekleurde versie de letters er misschien uit laat springen. De kleur van een militair uniform gedragen door een voorouder op een foto kan u een idee geven van waar die voorouder heeft gediend.

Kleurrestauratie

Vóór het tijdperk van digitale fotografie werden foto’s op film vastgelegd en ontwikkeld met behulp van een speciaal chemisch proces. Hoewel de technologie voor filmontwikkeling in de tweede helft van de 20e eeuw steeds beter werd, werden de foto’s nog steeds op papier gedrukt en daardoor onderhevig aan een proces van veroudering, oxidatie en achteruitgang. Afhankelijk van de kwaliteit van de afdruk, de omstandigheden waaronder de foto’s werden bewaard en andere factoren, hebben de kleuren in afgedrukte foto’s de neiging om na verloop van tijd te vervagen en geel te worden.

Ga naar MyHeritage In Color ™ kleurrestauratie. In tegenstelling tot het inkleuringstool voor zwart-witfoto’s, worden de kleuren die tijdens het herstelproces worden geproduceerd niet gesimuleerd; ze zijn een versie waarin de authentieke kleuren die op de originele foto verschijnen, nieuw leven is ingeblazen.

Kleurherstel is ideaal voor foto’s uit de jaren vijftig tot negentig die in kleur zijn gemaakt, maar waarvan de kleuren in de loop der jaren wat vervaagd zijn. Met deze functie kunt u herinneringen herbeleven uit de dagen voordat digitale camera’s het overnamen, zodat u opnieuw verbinding kunt maken met uw favoriete momenten.

Net als inkleuring kan het uw aandacht vestigen op details die te vervaagd waren om op de originele foto te zien.

Hoe MyHeritage In Color™ te gebruiken

 • Ga naar myheritage.nl/incolor.
 • Upload uw foto.
 • Het algoritme herkent automatisch of uw foto zwart-wit of in kleur is. Als het zwart-wit is, wordt uw foto ingekleurd. Als het in kleur is, worden de kleuren hersteld.
 • Nadat uw foto is ingekleurd of hersteld, kunt u deze ook verbeteren (zie hieronder bij Photo Enhancer).

Als uw foto al is geüpload naar MyHeritage, kunt u deze direct vanaf de fotopagina inkleuren of de kleuren herstellen:

 • Bezoek “Mijn foto’s” op uw MyHeritage familiesite (onder het tabblad “Stamboom” in de navigatiebalk) of in de MyHeritage mobiele app.
 • Selecteer de photo.
 • Klik of tik op het kleurenwiel boven de foto aan de rechterkant om de kleuren in uw foto in te kleuren of te herstellen. Het algoritme herkent automatisch of uw foto zwart-wit of in kleur is en zal de kleuren dienovereenkomstig inkleuren of herstellen.

Voor meer gedetailleerde instructies, ga naar de volgende bronnen:

Wat is MyHeritage Photo Enhancer?

MyHeritage Photo Enhancer is een functie die de kwaliteit van foto’s verbetert en wazige gezichten scherp in beeld brengt.

De Photo Enhancer maakt foto’s die korrelig of wazig zijn en transformeert deze, waardoor de gezichten op de foto kristalhelder en scherp gedetailleerd worden. Het zoomt ook in op de gezichten in elke foto, dus als je een foto hebt waarop veel mensen te zien zijn en hun gezichten zijn te klein om duidelijk te zien, zal het gebruik van de Photo Enhancer een duidelijk en gedetailleerd portret creëren van elk gezicht dat op de foto wordt gedetecteerd.

Deze tool wordt, net als de inkleuringstool, aangedreven door deep learning-technologie die afleidt hoe de originele gezichten eruit zouden zien. Het schaalt vervolgens het beeld op, verhoogt de resolutie en creëert een verbluffend scherpe weergave van de gezichten op de foto.

Met behulp van de Photo Enhancer wordt uw ontmoeting met uw voorouders door middel van hun foto’s een persoonlijke ervaring van dichtbij. Misschien merkt u familiegelijkenissen of subtiele kenmerken op die niet zichtbaar waren op de originele foto – kuiltjes, lachrimpels, misschien zelfs sproeten.

Hoe Photo Enhancer te gebruiken

Als uw foto al is geüpload naar MyHeritage, kunt u deze rechtstreeks vanaf de fotopagina verbeteren:

 • Bezoek “Mijn foto’s” op uw MyHeritage familiesite (onder het tabblad “Stamboom” in de navigatiebalk) of in de MyHeritage mobiele app.
 • Selecteer de foto.
 • Klik of tik op de toverstaf-icoon boven de foto om deze te verbeteren.

Voor een meer gedetailleerde uitleg, ga naar dit artikel ‘Hoe gebruik ik Photo Enhancer‘.

MyHeritage’s commitment aan authenticiteit

MyHeritage is in de eerste plaats een genealogisch platform. Wij geloven dat historische nauwkeurigheid en authenticiteit van het grootste belang zijn. Hoewel de resultaten van onze kleur-, verbeterings- en animatietechnologie verbluffend en perfect zijn, worden ze kunstmatig gegenereerd door computeralgoritmen en zijn ze daarom slechts schattingen van de ware kleuren of details van de foto’s.

Om deze reden plaatst MyHeritage icoon van een palet, een toverstaf of van een bewegende bal in de linker benedenhoek om aan te geven dat een foto kunstmatig is ingekleurd, verbeterd of geanimeerd.

De tool voor kleurherstel brengt daarentegen de authentieke kleuren van een foto naar voren, net zoals de filters en fotobewerkingssoftware die alomtegenwoordig is op veel apps en sociale mediaplatforms. Omdat in dit geval de kleuren niet kunstmatig worden gegenereerd, plaatsen we geen icoon van een palet op foto’s waarvan de kleuren zijn hersteld.

Wat is de Photo Storyteller™?

Foto’s kunnen veel informatie overbrengen: stemming, emotie, acties, ideeën, locaties, historische details en meer. Veel foto’s bevatten echter fascinerende verhalen die de afbeelding zelf niet kan vertellen.

MyHeritage biedt een uitstekende manier om de verhalen achter uw oude familiefoto’s vast te leggen en te delen: de Photo Storyteller ™, een functie op de mobiele MyHeritage-app waarmee u tot 1 uur aan audio kunt opnemen die aan een bepaalde foto in uw albums.

Een van de geweldige toepassingen voor familiefoto’s in een genealogische context is als een hulpmiddel om herinneringen op te frissen. Soms, als je een familielid interviewt, kan het tonen van een foto hen helpen verhalen en details te onthouden waar ze misschien niet aan hebben gedacht als je ze gewoon naar hun verleden had gevraagd. Met behulp van de Photo Storyteller ™ kunt u hun verhalen ter plekke opnemen en ervoor zorgen dat toekomstige generaties ze rechtstreeks van de verteller zelf zullen horen.

Zelfs als jij degene bent die het verhaal vertelt, is er iets veel persoonlijker en directer aan het horen van een stemopname dan aan het lezen van een geschreven getuigenis.

Hoe Photo Storyteller™ te gebruiken

De Photo Storyteller™ is momenteel alleen beschikbaar op de mobiele MyHeritage app. Hier is hoe u het kunt gebruiken:

 • Open de MyHeritage app op uw mobiele apparaat en tik op het pictogram “Foto’s” op de startpagina.
 • Selecteer de foto waarvoor u een verhaal wilt opnemen.
 • Tik op het pictogram van een microfoon in de rechter benedenhoek van het scherm.
 • Tik op de rode knop om de opname te starten en op de knop “Stop” om de opname te stoppen.
 • U kunt uw opname afspelen en ervoor kiezen om deze op te slaan of te verwijderen.
 • Zodra uw foto een verhaal heeft bijgevoegd, wordt deze weergegeven met een “Play” -pictogram in de rechter benedenhoek. Tik op de “Play” -knop om de opname te horen. U kunt de opname ook verwijderen of deze delen als een video die de opname over de afbeelding van de foto heen afspeelt.

Voor meer gedetailleerde instructies, zie dit webinar over de MyHeritage Photo Storyteller™.

Wat u kunt doen met uw verbeterde foto’s

Nu u deze ongelooflijke versies van uw familiefoto’s heeft gemaakt, zijn hier enkele dingen die u ermee kunt doen.

Deel digitaal met familie en vrienden

MyHeritage-gebruikers delen graag hun geanimeerde, verbeterde, ingekleurde en in kleur herstelde foto’s. Oudere familieleden zijn vaak sprakeloos als ze hun jeugdherinneringen of de gezichten van hun lang geleden geliefden in zulke scherpe details en in volle, heldere kleuren zien. U kunt uw geanimeerde, verbeterde, ingekleurde en / of in kleur herstelde foto’s eenvoudig delen op sociale media of op een ander online platform. Gebruik simpelweg het deelpictogram.

Foto’s die met de stem zijn verrijkt met de Photo Storyteller ™ kunnen worden gedeeld als video’s waarin de foto wordt weergegeven en de opname wordt afgespeeld.

Printen & tonen of toevoegen aan familiefotoalbum

U kunt uw foto’s ook downloaden als hoogwaardige JPG-bestanden en ze naar een printservice sturen – of ze zelf thuis afdrukken.

Er zijn veel uitstekende online foto-afdrukservices waarmee u hoogwaardige afdrukken van uw foto’s kunt maken. Ook kunt u deze toevoegen aan een digitaal of fysiek fotoalbum. Foto’s overal online toegankelijk hebben is geweldig, maar foto’s die worden afgedrukt, zullen veel vaker worden bekeken.

Maak bijzondere geschenken en familieherinneringen

U kunt uw verbeterde foto’s ook gebruiken om betekenisvolle geschenken voor uw familieleden te creëren. Een aantal ideeën:

 • Print en lijst uw favorieten voor uw dierbaren in om aan hun eigen muur te hangen.
 • Maak een familieboek of -album om aan uw gezinsleden te geven. Deze gebruiker heeft bijvoorbeeld een ingekleurde versie van het hele trouwalbum van zijn ouders gemaakt en deze aan zijn ouders gepresenteerd op hun 75e huwelijksverjaardag!
 • Laat een foto afdrukken op een kussen. Dit is een bijzonder mooie manier om een ​​ouder familielid te helpen een verloren geliefde letterlijk dichtbij te houden.
 • Foto’s kunnen ook worden afgedrukt op mokken, sleutelhangers, T-shirts en tal van andere objecten.

Deze te downloaden bron door genealoog Thomas MacEntee bevat veel creatieve ideeën voor het maken van familieherinneringen met foto’s!

URL is copied to your clipboard.