URL is copied to your clipboard.

MyHeritage DNA Gezondheid: Uw dragerschapsrapporten begrijpen

MyHeritage DNA Gezondheid: Uw dragerschapsrapporten begrijpen

Om uw dragerschapsrapport te bekijken, selecteert u de dragerschaps-tab bovenaan de pagina van het gezondheidsrapport.

Introductie dragerschap

Carrier Status Introduction

De eerste keer dat u deze rapporten bekijkt, ontvangt u een snelle introductie, vergelijkbaar met de introductie die u ontvangt als u voor de eerste keer uw genetische risicorapporten bekijkt. In de inleiding wordt uitgelegd wat het betekent om al dan niet de drager van een genetische variant te zijn en waarom de dragerschapsrapporten belangrijk zijn voor u en uw familie.

Op de overzichtspagina met uw dragerschapsresultaten worden bovenaan de aandoeningen vermeld waarvan u waarschijnlijk een drager bent, gevolgd door de overige aandoeningen, die u waarschijnlijk niet in uw genetisch materiaal meedraagt.

 Een voorbeeld van de overzichtspagina voor dragerschapsrapporten
Een voorbeeld van de overzichtspagina voor dragerschapsrapporten

Klik op de naam van een aandoening om uw gedetailleerde rapport voor die aandoening te bekijken.

Het onderstaande voorbeeldrapport laat zien dat er een pathogene genetische variant is ontdekt voor sikkelcelanemie. Dit maakt het aannemelijk dat deze persoon een drager is van het gen voor sikkelcelanemie. In het rapport wordt precies aangegeven welke varianten er zijn geanalyseerd.

Het rapport geeft uitleg over de implicaties van het dragerschap en de kans om een pathogene genetische variant aan een kind door te geven.

Het tabblad “Over de aandoening” is vergelijkbaar met dat voor de genetische risicorapporten. U vindt er meer informatie over de ziekte, tekenen en symptomen, prognose, oorzaken, frequentie en overervingspatronen.

Rapportgegevens

Het tabblad “Rapportgegevens” identificeert de exacte genetische varianten die zijn getest, de bevindingen van de test en of er pathogene varianten zijn. Ook vindt u er informatie over hoe vaak deze variant onder verschillende etniciteiten voorkomt.

Net als bij de genetische risicorapporten bieden we uitgebreide informatie over de testmethoden, de interpretatie en risico-inschattingen.

 

URL is copied to your clipboard.