URL is copied to your clipboard.

Vijf tips voor het organiseren van een fantastische familiereünie

Janet Hovorka

Vijf tips voor het organiseren van een fantastische familiereünie

Met slechts een beetje planning en voorbereiding achter de schermen, kunt u een geweldige familiereünie organiseren die nieuwe herinneringen creëert ter ere van de familiegeschiedenis die u samen deelt.

Bij een familiereünie is er misschien een muzikant, een sportliefhebber, een techneut en anderen met verschillende interesses, maar jullie hebben allemaal één ding gemeen: je familiegeschiedenis. Samen leren over uw familiegeschiedenis zal uw onderlinge relaties versterken en het saamhorigheidsgevoel versterken, omdat het iets is dat u alleen onderling met elkaar deelt en met niemand anders.

Terwijl je over je voorouders praat, zal je dingen ontdekken die je gemeen hebt met hen en wat je gemeen hebt met elkaar. Je leert wat jullie tot een familie maakt.

Hier zijn een paar ideeën die u tijdens uw volgende familiebijeenkomst kunt gebruiken en die u kunnen helpen om samen een onvergetelijke tijd te beleven.

Deel familierecepten

Gebruik voedsel om je familie over hun geschiedenis te leren door te eten wat jullie voorouders vroeger aten. Je zou elke persoon kunnen vragen om een ​​familierecept mee te nemen en te laten zien wat ze meebrachten. Ook kunnen ze iets vertellen over het familielid die altijd het betreffende gerecht maakte. Verzamel de recepten om een ​​familiekookboek te maken of zorg ervoor dat ze achteraf worden verspreid, zodat iedereen de recepten in uw gezin kan blijven doorgeven.

Leer een familievaardigheid

Vraag iemand in je familie om de groep te leren hoe ze iets kunnen doen dat je voorouders ooit hebben gedaan. Het kan bijvoorbeeld zijn: spelen op de mondharmonica, haken, fruitbomen snoeien, een kip plukken, een lied zingen, mogelijkheden te over.

Als je geen familielid hebt dat weet hoe dit moet, vraag dan iemand van buiten de familie die in deze vaardigheid kan onderwijzen. Oefen wat samen en geef de deelnemers iets mee dat ze mee naar huis kunnen nemen om mee te werken. Vergeet niet met elkaar te praten over de voorouder die deze dingen deed.

Start een DNA project

Met MyHeritage DNA kunt u meer leren over uw etniciteit en contact leggen met andere familieleden. Verzamel DNA-monsters van uw familieleden en u kunt het genealogische onderzoek bevestigen dat u reeds hebt verzameld. Een familiereünie is het perfecte moment om de genetische geschiedenis van uw familie te verzamelen.

Doe een verhalenwedstrijd

Vraag oudere leden om boeiende verhalen te vertellen over de oudere generatie die zij zich herinneren, die de jongste familieleden nooit hebben gekend. Reik prijzen uit voor de grappigste, meest inspirerende, mysterieuze of schandalige verhalen. Je kunt ook een familielid vragen om een ​​vals verhaal te vertellen en een wedstrijd te houden om te zien wie kan raden welke verhalen waar zijn en welke onwaar.

Toon een familiegrafiek

Een geweldige familiegrafiek zorgt voor veel gespreksstof over de familiegeschiedenis, zorgt ervoor dat iedereen zich betrokken voelt en creëert een ruimte om meer informatie te verzamelen. MyHeritage biedt veel verschillende soorten grafieken. Nakomelingen- en zonweergaven zijn meestal het populairst voor een familiereünie.

Met een simpele klik op een knop berekent MyHeritage de grootte van de grafiek, biedt decoratieve opties en toont u de prijzen voor het afdrukken van uw informatie. Wanneer de kaart is besteld, verschijnt deze binnen een paar dagen voor uw deur opgerold in een buis en klaar om te worden getoond. De familie zal dit graag bekijken om erachter te komen hoe ze met elkaar verwant zijn.

Inspirerende activiteiten over uw familiegeschiedenis kunnen het belangrijkste onderdeel van een familiebijeenkomst zijn. Wanneer u samenkomt tijdens de vakantie of in de zomer, vier dan uw gezamenlijke erfgoed om er een evenement van te maken dat iedereen zich lang zal herinneren.

URL is copied to your clipboard.