URL is copied to your clipboard.

Onderhoud je stamboom: Checklist met de beste werkwijzen

Onderhoud je stamboom: Checklist met de beste werkwijzen

Net als een gewone boom heeft een stamboom regelmatige zorg en aandacht nodig om vrucht te blijven dragen! Hieronder vindt u de beste werkwijzen om uw MyHeritage-stamboom fout- en duplicaat-vrij te houden, zodat u op elk gewenst moment toegang hebt tot nauwkeurige, gemakkelijk te begrijpen informatie – en deze kunt delen met anderen.

Voer de Consistentie checker regelmatig uit

De MyHeritage Consistency Checker is een uiterst nuttig hulpmiddel. Het scant automatisch uw stamboom op 36 verschillende soorten consistentieproblemen, waardoor veelvoorkomende fouten en duplicaten worden geëlimineerd.

Naarmate uw boom blijft groeien, neemt ook de kans op fouten toe. Daarom is het een goed idee om de Consistency Checker regelmatig uit te voeren – elke maand of zo.

Alle gebruikers van MyHeritage ontvangen één uitgave gratis via de Consistency Checker. Voor onbeperkt gebruik heeft u een PremiumPlus of Compleet abonnement nodig. Lees hier meer over onze plannen.

U kunt hier meer lezen over de Consistency Checker.

Nieuwe foto’s toevoegen

Whether you just dug up and digitized a shoebox of old photos or just received the results of a brand-new family photoshoot, there are many great reasons to upload your family photos to MyHeritage:

  • Of u nu net een schoenendoos met oude foto’s heeft opgegraven en gedigitaliseerd of net de resultaten van een gloednieuwe fotosessie met de familie heeft ontvangen, er zijn vele goede redenen om uw familiefoto’s te uploaden naar MyHeritage:
  • U kunt profielfoto’s toevoegen voor familieleden die niet voorkomen op de foto’s die u eerder hebt geüpload naar MyHeritage. Profielfoto’s voegen kleur en persoonlijkheid toe aan uw stamboom en maken het makkelijker om de personen die er op staan te herkennen en te verbinden.
  • Het toevoegen van nieuwe foto’s helpt uw boom up-to-date te houden – en dit is vooral belangrijk voor de jongste generaties in uw boom. Kinderen groeien zo snel op.
  • Als je foto’s wazig zijn of niet van goede kwaliteit, kun je de Photo Enhancer gebruiken om ze aan te scherpen en scherp te stellen. Het gebruik van de Photo Enhancer kan zelfs belangrijke details naar voren brengen in foto’s die u anders misschien niet had opgemerkt. Klik hier voor meer informatie over de Photo Enhancer.
  • Als uw foto’s zwart-wit zijn, kunt u ze nieuw leven inblazen door ze te kleuren met MyHeritage In Color™. Klik hier om meer te weten te komen over MyHeritage In Color™.

Voeg nieuwe geboorten en overlijdens toe

Zoals de Beatles zongen: obla-di-obla-da, life goes on! Je familie kan door de jaren heen groeien, en helaas kun je ook enkele familieleden verliezen. Zorg ervoor dat u uw stamboom up-to-date houdt met deze details.

Familieleden als overledene markeren is bijzonder belangrijk. Het is hartverscheurend om een melding te ontvangen ter gelegenheid van de verjaardag van een familielid dat onlangs is overleden. Bovendien maakt het markeren van een familielid als overledene het gemakkelijker voor uw verre familieleden om hem of haar te vinden. Levende personen worden in uw stamboom als privé aangemerkt voor iedereen die geen lid is van uw familie, maar de informatie van overleden personen wordt openbaar gemaakt.

Bij toevoegen van nieuwe informatie, voeg een bronvermelding toe

Het is moeilijk om te overdrijven hoeveel het toevoegen van goede broncitaten je onderzoek ten goede komt. Het nauwkeurig en duidelijk aanhalen van uw bronnen maakt het voor u en toekomstige onderzoekers gemakkelijk om uw stappen te herleiden, en misschien om eventuele onnauwkeurigheden of omissies die u de eerste keer hebt gemaakt, te corrigeren.

Het toevoegen van broncitaties voor alle informatie in één keer kan enorm vervelend zijn. Bespaar daarom uw toekomstige zelf de moeite en leg elke keer dat u informatie aan uw stamboom toevoegt zorgvuldig een broncitaat vast.

Controleer uw nieuwe matches, ontdekkingen, en theorieën van Family Relativity™

Zelfs als u e-mailberichten ontvangt over nieuwe Smart Matches™, Record Matches en DNA Matches, heeft u misschien niet altijd de tijd om ze zorgvuldig te lezen. Bovendien zijn de lijsten met matches op de MyHeritage site gerangschikt op basis van prioriteit: de matches die voor u het meest waardevol zijn, staan als eerste op de lijst. Dat betekent dat het regelmatig bekijken van uw lijsten met matches uw aandacht kan vestigen op een match die u nog niet eerder had opgemerkt, wat u zou kunnen helpen om uw volgende doorbraak te realiseren.

U kunt uw Smart Matches™ en Record Matches openen door met uw cursor over het tabblad “Ontdekkingen” in de navigatiebalk te gaan en “Matches door personen” of “Matches door bron” te selecteren. U kunt ook een kijkje nemen in uw Instant Discoveries™, die zich ook in dat menu bevinden: er kan een Person Discovery™ of Photo Discovery™ zijn die de moeite waard is om naar te kijken.

De theorieën van Family Relativity™ worden niet automatisch berekend: MyHeritage voert periodieke updates uit die nieuwe theorieën toevoegen aan uw DNA-matches. Daarom is het een goed idee om af en toe je DNA-matches pagina te controleren om te zien of er een update is geweest die nieuwe theorieën heeft opgeleverd.

Ga naar je DNA-matches door met je cursor over het tabblad “DNA” in de navigatiebalk te gaan en “DNA-matches” te selecteren.

Corrigeer talen wanneer je informatie uit een Smart Match™ haalt

Dankzij de robuuste automatische vertaaltechnologie van MyHeritage, kunt u matches van stambomen in andere talen ontvangen. Als u informatie aan uw boom toevoegt vanuit een Smart Match™, wordt deze opgenomen in de taal van de boom waar deze vandaan komt. Daarom is het een goed idee om het profiel te bezoeken en de tekst aan te passen aan de taal van de rest van je boom.

Zelfs als u de andere taal begrijpt, zal het onderhouden van uw boom in één enkele taal de zaken eenvoudig houden en uw onderzoek toegankelijker maken voor mensen die de andere taal niet spreken.

Regelmatig onderhoud aan uw stamboom zal u helpen om later tijd en frustratie te besparen en misschien zelfs om nieuwe ontdekkingen te doen. Volg de bovenstaande tips om ervoor te zorgen dat uw stamboom accuraat en up-to-date blijft.

URL is copied to your clipboard.