URL is copied to your clipboard.

Photo Discoveries™ van MyHeritage

Photo Discoveries™ van MyHeritage

Met Photo Discoveries kunt u op eenvoudige wijze foto’s toevoegen aan mensen in uw stamboom van wie u nog geen foto’s hebt. Velen van ons bewaren warme herinneringen aan het emotionele moment dat we voor het eerst een foto van een voorouder of familielid zagen. Met Photo Discoveries kunt u ook zulke bijzondere momenten meemaken.

Het belang van foto’s

Foto’s brengen stambomen tot leven. Het onderstaande voorbeeld maakt dat wel heel goed duidelijk.

Een stamboom zonder foto’s:

Dezelfde stamboom, verrijkt met Photo Discoveries:

De stamboom is nu veel interessanter! Er zijn niet alleen miniaturen van de foto’s aan de stamboom toegevoegd. De foto’s zijn ook op ware grootte naar de familiesite gekopieerd.

Alles draait om samenwerking

Photo Discoveries is collaboratieve genealogie in optima forma. Het is voor veel gebruikers een hele opgave om aan historische foto’s van hun voorouders te komen. Maar ze delen die voorouders natuurlijk met neven, achternichten en andere verre verwanten. Daarom is het mogelijk, en zelfs waarschijnlijk, dat er foto’s zijn waar u al uw hele leven naar op zoek bent, terwijl ze in handen zijn van familieleden die ze best met u willen delen. Photo Discoveries is een nieuwe, gemakkelijke manier om onderling foto’s te delen van mensen waar beide partijen om geven.

Hoe werkt het?

Photo Discoveries gaat verder waar de innovatieve technologie van Instant Discoveries™ ophoudt. In plaats van het te gebruiken om u te helpen nieuwe mensen of feiten te ontdekken, gebruiken we het om u te helpen nieuwe foto’s te ontdekken. We scannen al uw Smart Matches™ (dat kunnen er soms wel duizenden zijn) en selecteren de matches met andere stambomen die foto’s bevatten, terwijl er voor diezelfde mensen in uw stamboom geen foto bestaat en er alleen een grijs silhouet wordt getoond. We bieden deze ontdekkingen vervolgens aan in pakketjes van 10 foto’s elk en noemen ieder pakketje een Photo Discovery.

 Een Photo Discovery is dus een serie persoonlijke foto’s die afkomstig kunnen zijn uit verschillende familiesites, op basis van een Smart Match™. U kunt de hele serie met één klik aan uw stamboom toevoegen. Niet alleen de profielfoto wordt overgenomen. Als de foto’s naar de betreffende profielen in uw stamboom worden gekopieerd, worden ze meteen in maximale resolutie en compleet met alle metagegevens aan uw familiesite toegevoegd. Deze gegevens bestaan onder meer uit persoonslabels (voor mensen die al in uw stamboom voorkomen), datums en plaatsnamen. Gekopieerde foto’s ontvangen automatisch een bronvermelding met de naam van de gebruiker van wie de foto afkomstig was. De foto’s zullen uitsluitend afkomstig zijn van familiesites met privacyinstellingen die het kopiëren van foto’s vanuit Smart Matches™ toestaan.

Een belangrijk aspect van Photo Discoveries is de nauwkeurigheid. Omdat Photo Discoveries is gebaseerd op onze technologie Smart Matching™, verwijderen we het overgrote deel van onjuiste matches automatisch uit de resultaten. U kunt er gerust op zijn dat de foto’s van personen in uw stamboom die u van ons ontvangt werkelijk foto’s van die mensen zijn. Maar ook dan nog hebt u de mogelijkheid om een Photo Discovery te openen en foto’s die u niet wilt toevoegen af te wijzen. U behoudt de volledige controle over hetgeen u aan uw stamboom wilt toevoegen.

Werken met Photo Discoveries

U opent de nieuwe pagina Instant Discoveries™ via de menuoptie Ontdekkingen in het hoofdmenu van uw familiesite.

Op de nieuwe pagina met Instant Discoveries ziet u een lijst met Person Discoveries (ontdekkingen waarmee u nieuwe personen aan uw stamboom kunt toevoegen) en Photo Discoveries (ontdekkingen waarmee u foto’s aan bestaande personen in uw stamboom kunt toevoegen). Als u alleen Photo Discoveries wilt bekijken, dan klikt u op de knop “Photo Discoveries” om deze te filteren. Zie het voorbeeld hieronder.

Photo Discoveries (Klik om te vergroten)

Klik op een oranje knop “Bekijk Ontdekking” om individuele foto’s in de serie te bekijken, zoals hieronder getoond.

Een Photo Discovery bekijken (Klik om te vergroten)

Voor elke foto in de Photo Discovery wordt de naam vermeld van de familiesite waarvan de foto afkomstig is en de naam van de beheerder van die site. Ook ziet u extra informatie over de foto, zoals de titel, de datum, de plaats en de omschrijving, en informatie over de persoon die op de foto staat.

Als u de muisaanwijzer over de naam van de beheerder van de familiesite beweegt, verschijnt er een bijschrift van waaruit u contact met deze gebruiker kunt opnemen en direct kunt communiceren. U kunt hiermee bijvoorbeeld de beheerder van de familiesite voor de foto’s bedanken of om nog meer materiaal vragen.

Contact opnemen met de beheerder van een familiesite (Klik om te vergroten)

Klik op “Oorspronkelijke foto bekijken” om een grotere versie van de foto uit de Photo Discovery te bekijken en om te zien of nog andere mensen op de foto zijn gemarkeerd.

De oorspronkelijke foto in een Photo Discovery bekijken (Klik om te vergroten)
Een oorspronkelijke foto bekijken (Klik om te vergroten)

Een Photo Discovery toevoegen

Als u een Photo Discovery aan uw stamboom toevoegt, worden standaard alle foto’s uit de serie overgenomen. Klik op het vinkje naast een bepaalde foto om de selectie ervan ongedaan te maken. Gebruik tot slot de knop “Toevoegen” in de rechterbovenhoek van de pagina om alle foto’s met één klik in uw stamboom op te nemen.

Een Photo Discovery aan uw stamboom toevoegen (Klik om te vergroten)

Klik op “Deze ontdekking afwijzen” onderaan de lijst met foto’s in de ontdekking om alle foto’s uit de serie af te wijzen. Afgewezen ontdekkingen zullen niet opnieuw worden aangeboden.

Een Photo Discovery afwijzen (Klik om te vergroten)

Na het toevoegen van een Photo Discovery zijn er twee mogelijkheden. Als uw stamboom minder dan 50 personen bevat, gaat u direct terug naar uw stamboom om de zojuist toegevoegde foto’s te bekijken. Als uw stamboom meer dan 50 personen bevat, gaat u naar het onderdeel Foto’s om alle foto’s te bekijken die u hebt toegevoegd.

Email meldingen

Als er een nieuwe Photo Discovery voor u klaarstaat, ontvangt u daarover een e-mailbericht om er zeker van te zijn dat u niets mist. U ontvangt hoogstens één melding per week.

E-mailmelding voor nieuwe Photo Discoveries (Klik om te vergroten)

Person Discoveries met Photo Discoveries combineren

Er zijn twee soorten Instant Discoveries: Person Discoveries en Photo Discoveries. U kunt een Person Discovery toepassen om een familietak aan uw stamboom toe te voegen en vervolgens een Photo Discovery toepassen om foto’s voor deze en andere personen vanuit andere stambomen in uw eigen stamboom over te nemen. U kunt dit zo vaak als u maar wilt herhalen, zolang er nog meer ontdekkingen beschikbaar zijn.

URL is copied to your clipboard.