URL is copied to your clipboard.

Waarom u regelmatig uw MyHeritage Theories of Family Relativity™ moet gebruiken

Waarom u regelmatig uw MyHeritage Theories of Family Relativity™ moet gebruiken

De Theory of Family Relativity™ is een revolutionaire functie van MyHeritage die u al het werk uit handen neemt en waarmee u kunt uitzoeken hoe u verwant bent aan uw DNA-matches. Bezoek gewoon uw DNA-matches pagina, en alle theorieën over hoe u verwant zou kunnen zijn aan een bepaalde match staan daar voor u klaar.

Deze functie werkt met een geavanceerd algoritme dat alle informatie die op MyHeritage beschikbaar is, inclusief stamboom-informatie en gegevens uit historische documenten, analyseert en verwerkt tot plausibele theorieën over de relaties tussen uw DNA-matches. Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat dit geen automatisch proces is: MyHeritage voert het algoritme periodiek uit om de theorieën bij te werken op basis van de meest actuele informatie.

Er wordt voortdurend nieuwe informatie toegevoegd aan MyHeritage. Elke dag worden er talloze nieuwe profielen toegevoegd aan bestaande stambomen en worden er nieuwe stambomen gebouwd. Bovendien voegt MyHeritage elke maand miljoenen nieuwe gegevensverzamelingen toe. Met al deze nieuwe gegevens, is het zeer waarschijnlijk dat nieuwe theorieën  voor u beschikbaar zullen zijn bij elke update. 

Daarom is elke update van de Theory of Family Relativity™ interessant nieuws — en het is de reden waarom u geregeld zou moeten kijken om te zien of er nieuwe bij zijn gekomen sinds de laatste keer dat u keek.

Hoe komt u erachter of er nieuws is over de  Theory of Family Relativity™

Iedere keer als MyHeritage een nieuwe update van de Theory of Family Relativity™ functie uitvoert, zal er een aankondiging op de MyHeritage blog en social media accounts verschijnen. Zorg er dus voor dat u op de hoogte blijft van de blog en volg MyHeritage op Facebook, Twitter, en Instagram!

U kunt er ook achter komen door een kijkje te nemen op uw DNA-matches pagina. Als er een update is geweest, verschijnt er een banner boven aan de pagina die u laat weten dat er nieuwe theorieën zijn berekend. U kunt op de knop “Theorieën bekijken” klikken om al uw matches te filteren en alleen de matches met een theorie weer te geven. Alle nieuwe theorieën die in de afgelopen 30 dagen zijn berekend zullen worden aangegeven met een “NIEUW” badge.

De banner en badges zullen slechts een paar weken verschijnen, dus zorg ervoor dat je tenminste om de paar weken kijkt zodat je ze niet mist.

Klik hier om meer te leren over de Theory of Family Relativity™ functie en hoe het werkt.

Wat als ik geen nieuwe theorieën heb?

Het is zeer waarschijnlijk dat u ten minste een paar nieuwe theorieën zult hebben, maar als dat niet het geval is, of als u nog steeds twijfelt over de identiteit van een bepaalde DNA-match, dan is er geen man overboord. MyHeritage biedt extra tools die u kunnen helpen de mogelijkheden te beperken en uit te zoeken hoe u verwant zou kunnen zijn.

Met AutoClusters bijvoorbeeld, ordent uw matches in clusters van verwanten wier DNA zowel met dat van u als met dat van elkaar overeenkomt. Dit maakt het voor u gemakkelijk om te zien welke DNA-matches aan wie verwant zijn. Als uw mysterieuze match bijvoorbeeld in een cluster met een neef van uw moeders kant voorkomt, betekent dit dat uw gedeelde voorouder waarschijnlijk aan die kant van de familie is.

Klik hier om meer te leren over het gebruik van AutoClusters voor DNA Matches.

Een ander hulpmiddel dat u kunt gebruiken is de Chromosomenbrowser. Met deze tool kunt u uw DNA vergelijken met dat van uw matches en de specifieke sequenties van gedeeld DNA opsporen. Op deze manier kunt u specifieke sequenties identificeren die van een bepaalde voorouder werden geërfd, en wanneer u een DNA-match vindt die deze sequentie deelt, weet u dat die voorouder waarschijnlijk degene is die u deelt.

Klik hier om meer te leren over het gebruik van de Chromosomenbrowser voor genealogie.

U kunt ook belangrijke hints vinden door de DNA-match te bekijken en nota te nemen van uw gedeelde DNA-matches. Net als bij AutoClusters hierboven, kan dit u laten zien aan welke van uw bekende DNA-matches de mysterieuze DNA-match verwant is, en dat kan u helpen te begrijpen wie uw gemeenschappelijke voorouder waarschijnlijk is.

Klik hier voor tips over het bekijken en organiseren van uw DNA Matches.

URL is copied to your clipboard.